Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 5 hetes terhes vagyok, ellátná...

5 hetes terhes vagyok, ellátnátok pár jó tanáccsal?

Figyelt kérdés
Pont egy hete maradt ki, szóval betöltöttem az 5. hetet. Akkor a rosszullétek pár napon belül már várhatóak, ugye? Vagy inkább a 6. betöltött hét után? Vettem terhesvitamint, amit még folsavval egészítek ki. Mást nem szedek. Egyetlen problémám eddig a haspuffadás, amire sajnos egyébként is nagyon hajlamos vagyok. Illetve a székrekedés is. Ezekre valami tipp esetleg?
2016. nov. 17. 20:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Szia, először is gratulálok! Rosszullét szerintem nem törvényszerű, holnap leszek 8 hetes és semmi. Magneziumot én is javaslom, nekem 3x2-őt kell szednem orvosi utasításra. Amíg a doki nem mondta, 3x1-et szedtem, Magne B6-ból az a napi adag azt hiszem. Refluxra nekem egyenlőre a Salvus víz jött be, később nem tudom mi lesz, alapba terhesség előtt minden nap gyógyszert szedtem rá. A Rennie-t kiröhögi a gyomrom. Kellemes babavárást!
2016. nov. 18. 08:08
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm. :) És a magnéziumot bevehetem a terhesvitamin és folsav mellé? Vagy célszerű külön-külön? Azt egyébként miért "kell" ilyen korán szedni? Úgy tudtam, azt inkább görcsölésnél szokták. Nem voltam még dokinál, nem is tud az egészről még senki, így egyelőre csak itt kérdezősködök... Régen komoly gondjaim voltak a reflux miatt, már-már a műtétbe is belementem volna. Sokáig gyógyszer, de nem sokat használt. Rátaláltam a Salvus vízre, használtam hónapokig, majd egy idő után valahogy elmaradt. Nem mondom, hogy néha nem sok a savam (vagy nincs 1-2 rossz estém), de nincsenek napi jellegű problémáim. Úgyhogy most félek nagyon, mennyire fog ez előjönni.
2016. nov. 18. 09:47
 13/16 anonim ***** válasza:

1-es vagyok, a szilvalekvárt már bátran ajánlom székrekedésre, 8. napon megtette a hatását.

Ha vastartalmú magzatvédő vitamint szedsz, akkor célszerű a magnéziumot külön szedni, mert gátolják egymás felszívódását. Bár a vitaminban is van magnézium (szerintem sokaknak emiatt lesz a szedése mellett vashiánya) de legalább a magnézium úgy fel tud szívódni, ha vársz közte 2-3 órát.

2016. nov. 18. 09:52
 14/16 anonim ***** válasza:

Magneziumot én terhesség előtt is szedtem, én sokkal kiegyensúlyozottabb voltam tőle, meg vizsgára készülésnél is jól jött, így terhesség alatt sem hagytam abba. Nekem sajnos most ekkora mennyiséget barnázás miatt kell szednem, Utroval és Rutascorbinnal. Én Femibiont szedek, azt általában délben veszem be és 1-2 órával hamarabb vagy később mint a többit amit szednem kell. Nem tudom, hogy ez befolyásol-e valamit, de inkább így csinálom. Plusz folsav szükséges még a vitamin mellé? Eddig én pluszban nem szedtem, doki sem mondta, pedig már 2-nél jártam. Nekem is első baba, úgyhogy csak tapogatózom én is egyenlőre.

11-és voltam

2016. nov. 18. 10:04
 15/16 A kérdező kommentje:

DM-es terhesvitamint vettem, mivel a leírása alapján teljesen normálisnak találtam. Folsavat inkább kiegészítem. Itt van mik vannak benne:

béta-karotin (Provitamin A): 2mg, B1-vitamin: 1,2mg (109%), B2-vit.: 1,5mg (107%), B6-vit.: 1,9mg (136%), B12-vit.: 3,5mikrog (140%), C-vit.: 110mg (138%), D-vit.: 5mikrog (100%), E-vit.: 12mg (100%), biotin: 60mikrog (120%), folsav: 400mikrog (200%), niacin: 15mg (94%), pantoénsav: 6mg (100%), vas: 15mg (107%), jód: 200mikrog (133%), szelén: 30mikrog (55%), cink: 7 mg (70%)

2016. nov. 18. 10:11
 16/16 anonim ***** válasza:

Folsavat érdemes szedni, nekem 3×1- et mondott a doki az első 12 hétben. A terhesvitamin nagyon keveset tartalmaz.

Vasat nem szedek, jó a vérképem.

Magnézium megy 2×1, egyesével 400 mg.

Terhesvitamin Gravida, de mostmár nem minden nap.

D vitamint is javasolt a doki az elejétől, 2000 egység naponta.

A rosszullét nekem jött, ment, nem volt mindennapos. Enyhe hányinger, influenza szerű érzés kb 11 hétig.

Székrekedés nincs, lehet, hogy magnézium miatt.

Gratulálok és boldog babavárást!

2016. nov. 18. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!