5 hetes terhes vagyok, ellátnátok pár jó tanáccsal?
1-es vagyok, a szilvalekvárt már bátran ajánlom székrekedésre, 8. napon megtette a hatását.
Ha vastartalmú magzatvédő vitamint szedsz, akkor célszerű a magnéziumot külön szedni, mert gátolják egymás felszívódását. Bár a vitaminban is van magnézium (szerintem sokaknak emiatt lesz a szedése mellett vashiánya) de legalább a magnézium úgy fel tud szívódni, ha vársz közte 2-3 órát.
Magneziumot én terhesség előtt is szedtem, én sokkal kiegyensúlyozottabb voltam tőle, meg vizsgára készülésnél is jól jött, így terhesség alatt sem hagytam abba. Nekem sajnos most ekkora mennyiséget barnázás miatt kell szednem, Utroval és Rutascorbinnal. Én Femibiont szedek, azt általában délben veszem be és 1-2 órával hamarabb vagy később mint a többit amit szednem kell. Nem tudom, hogy ez befolyásol-e valamit, de inkább így csinálom. Plusz folsav szükséges még a vitamin mellé? Eddig én pluszban nem szedtem, doki sem mondta, pedig már 2-nél jártam. Nekem is első baba, úgyhogy csak tapogatózom én is egyenlőre.
11-és voltam
DM-es terhesvitamint vettem, mivel a leírása alapján teljesen normálisnak találtam. Folsavat inkább kiegészítem. Itt van mik vannak benne:
béta-karotin (Provitamin A): 2mg, B1-vitamin: 1,2mg (109%), B2-vit.: 1,5mg (107%), B6-vit.: 1,9mg (136%), B12-vit.: 3,5mikrog (140%), C-vit.: 110mg (138%), D-vit.: 5mikrog (100%), E-vit.: 12mg (100%), biotin: 60mikrog (120%), folsav: 400mikrog (200%), niacin: 15mg (94%), pantoénsav: 6mg (100%), vas: 15mg (107%), jód: 200mikrog (133%), szelén: 30mikrog (55%), cink: 7 mg (70%)
Folsavat érdemes szedni, nekem 3×1- et mondott a doki az első 12 hétben. A terhesvitamin nagyon keveset tartalmaz.
Vasat nem szedek, jó a vérképem.
Magnézium megy 2×1, egyesével 400 mg.
Terhesvitamin Gravida, de mostmár nem minden nap.
D vitamint is javasolt a doki az elejétől, 2000 egység naponta.
A rosszullét nekem jött, ment, nem volt mindennapos. Enyhe hányinger, influenza szerű érzés kb 11 hétig.
Székrekedés nincs, lehet, hogy magnézium miatt.
Gratulálok és boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!