A genetikai vizsgálat 30. 000 Ft-ba kerül. Hogy megy el az a várandós személy egy ilyen vizsgálatra aki nem áll úgy anyagilag?
Hát az gondolom sehogy, de ilyen kiadásokra számolni kell, ha valaki gyereket vállal. 28 vagyok, tehát én sem vagyok még veszélyeztetett korcsoport szerencsére, de mindenképp megcsináltatjuk.
Én is ki voltam akadva egyébként /nálunk 22 ezer a két vérvételes (nem tudom, hogy egyről beszélünk-e) a 12. héten/. X éve fizetjük a TB-t a férjemmel, a fizetésünk jelentős részét levonják, és akkor még fizess is, ha normálisan megakarod vizsgáltatni magad, pont emiatt legszívesebben magánorvoshoz sem járnék, de magammal és a kicsivel csesznék ki. Sajnos itt tartunk 2016-ban.
"Azért lepontoztok, mert azt írtam, hogy akinek nincs 30 ezre az ne vállaljon gyereket???"
Én nem pontoztalak le, de azért be kell látni, hogy ezzel vagdalkozni nem mindig jogos és nem szép dolog. 12 hét alatt is elvesztheti az egyik fél a munkáját, és küldhetik táppénzre a terhes nőt, rosszabb helyeken kirúgják és nem mindenki megy el bíróságra, de ha el is megy addig se kap fizetést és perzse tergesen találjon az ember állást. Egyébként 5-6-10 éves gyerek mellett is kerülhet olyan helyzetbe az ember, hogy minden fillért meg kell gondolni. Csak akkor már nem abortálhatod a gyereket. Szóval ennyi erővel senki soha se vállaljon gyereket, mert bármikor beüthet a krach. A 12. hétig mindenkinek van ideje eldönteni, hogy mire költi a létező/nemlétező pénzét, abortuszra vagy kombitesztre.
De ne jelentsünk ki addig ilyeneket, míg nem tudjuk a teljes hátterét a történetnek.
8.:
"Úgy, ahogy több százezer a vérből kinyert kromoszómák vizsgálata, ami messze a legbiztonságosabb és legjobb módszer a rendellenességek egy részének kiszűrésére. De nagy tételben nem éri meg az államnak, egyszerűbb a mintavétel (magzatvíz, chorionboholy) a rizikócsoportokban, mert sokkal olcsóbb. Ha valaki idősebb korban vállal gyermeket, vagy vállalja ennek a költségeit, vagy megelégszik a rizikósabb beavatkozásokkal, esetleg bízik abban, hogy nem ő lesz a statisztika erősítője. "
Olyan helyen dolgozom, ahol látom, hogy nagyjából (és minden számot pontosan nem tudok, tehát adj hozzá még néhány apró forintot úgy százezres tételekben... szóval a szerinted olcsó amnionnak csak az anyagigénye havonta több mint 1 millió. Plusz azoknak a fizetése akik ezzel foglalkoznak szintén minimum 5 millió, a gyógyszer-vegyszer szintén milliós tétel körül van. Az egyéb fenntartás mint gépek szerelése, fűtés, stb. ezeket becsüld meg Te.
Azért ilyen "olcsó" mert sem a Tranquility sem a Prena sem a többi nem annyira pontos, hogy diagnosztikus legyen. Azért nem, mert amikor ezek szerint a tesztek szerint a gyerek "downos" akkor lehet, hogy csak egy ártalmatlan kromoszóma eltérés van, amit csak az amnionbol tudnak kimutatni pontosan.
Lehet, hogy még igy is olcsóbb és biztosan biztonságosabb, viszont semmiképpen sem a legjobb a vérből történő vizsgálat.
A többivel egyetértek. Akinek gáz a 30.000,- Ft az tegye rendbe az életét és utána vállaljon gyereket - és nem azokról beszélek akik időközben szegényedtek el, mert sajnos egyre többször fordul elő ilyesmi, hanem akik majdleszvalahogy alapon élnek és erre fogják tanitani a gyerekeiket is.
Egyetértek az utolsóval! Amit mi látunk és fizetünk, sajnos/nem sajnos csak töredéke annak, amibe kerülnek valójában ezek a viszgálatok. Ha belegondolunk, egy gyógyszer kifejlesztése kb. 15-20 év. Ennyi idő alatt mennyi pénz megy el tudósokra, eszközökre, laboratóriumokra és még lehetne sorolni.
Nem hiába van feltüntetve (legalábbis régen fel volt) a kórházi zárón,hogy mondjuk a vakbélműtét mennyibe kerülne.
És igen, hiába mondják,hogy így Prena, meg úgy Nifty. Ha bármiféle eltérés is van (ami feltétlenül jelenti,hogy beteg a baba), akkor jön az amnio.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!