A 31. hétben 1600 g körüli a babánk. Az orvos azt mondta, hogy ez megfelel a normálisnak. Ti hogyan voltatok, vagytok ennyi idősen, és mekkorák lettetek?
Szia.Nekem 30hetesen volt 1260gr...
Az uccsó válaszolónak nekem a Bpd :7,76cm volt :)
Minden jót
36hetes kismama
Nekem kerek 28 hetesen a doki készített ultrahangot és 1250 grammra saccolta. Akkor azt hittem, hogy valószínűleg nem mért túl precízen, hiszen ha már egy-egy milliméterrel elméri a csontokat és a fejkörfogatot, akkor már kevesebbet/többet saccol és ez a súly ekkora korhoz soknak tűnt.
De rá pont egy héttel voltam 4d-sen, ott aztán nagyon pontosan mérték meg a babát és 1500 gramm lett a becsült súly. Mivel a placentám még nullás volt, így a szonográfus azt mondta, hogy a következő néhány hétben a heti 250 grammos növekedést nyugodtan bekalkulálhatom, ez alapján nekem 31 hetesen lehetett 2000 grammos a fiam.
Szerintem a ti 1600 grammotok teljesen jó, az az optimális súly, az én babám nagynak számít, ami nem baj, mert melengető érzés, hogy szép nagy fiam lesz nagy valószínűség szerint, ugyanakkor meg másik részről kicsit félek attól, hogy nem lesz annyira egyszerű megszülni egy négy kiló feletti babát (annyira saccolták a születési súlyt, ha időre jön), főleg, hogy még mindig faros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!