Mi a különbség a laporoszkópia, HSG, és az átjárhatósági között?
Szia!
Az átjárhatósági, mint fogalom, mindkettőre érthető, csak kétféle variációban tudják megcsinálni!
1. Laparoszkópiával: elaltatnak, és a köldökön, valamint a kétoldalt a medencecsontnál ejtenek 1-1 vágást, ott bemennek egy műszerrel, és végignézik a petevezetéket, hogy nincs-e eltömődés. Erre a beavatkozásra be kell feküdnöd a kórházba, és 2-3 napot töltesz ott.
2. HSG: itt nem altatásban végzik a beavatkozást! A méhszájadon keresztül vezetnek be egy szondát (csövet), aztán betolnak röntgen alá, és feltöltik a méhedet, valamint a petevezetéket kontrasztanyaggal, amit az orvos lát a röntgen alatt, hogy hogyan halad végig.
Kórháza válogatja, meddig kell meradnod, én még aznap hazamehettem, amikor csinálták. Reggel befeküdtem, du 5-kor már mehettem haza!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!