Hogy fogok én mindent kiválasztani?
Vegyél egy nagy levegőt! Kezdj el vásárolni így: Először megveszem a ruhatárát, most a tisztálkodáshoz valókat, aztán mondjuk a berendezéseket stb.! Ne akarj mindent egyszerre! Én az elsö hónapokban nézegettem az árakaT, aztén mikor már vásároltam ilyen elv alapján mentem sorba!
Persze most is van amit nem vettem meg, de mág ebben az 1-2 hétben is van időm! Bár semmiképp sem a vágán állj neki a nagy shoppingolásnak!
Én még annyit fűznék hozzá, hogy először azokat vedd meg, amik egy újszülöttnek kellenek, pl. kiskanál, tányér, etetőszék még ráér bőven...
A flinces-flancos babaágyneműk szerintem tényleg feleslegesek, az első években a hálózsák a praktikusabb.
Szerintem érdemes megnézni egy listát és szortírozni:)Én is így tettem:)
Nemtudom mennyire akartok mindent de ami kell az:
Ágy(mert hát kell valamiben aludnia:))
abba, matrac,lepedő(2-3db),takaró, fejvédő
Pelekázólap, szerintem komód nem szükséges,elég egy lapot venni, de még ha az ágyon pelenkázod is simám jó:) Az ágyre meg így egy olyan tárolót veszel vagy varrsz és abban tarthatod a pelust és krémeket
Szekrény de még ez sem muszáj,csak alakíts ki a szekrényetekben neki helyet
Kád abba hőmérő, az első időben a krémeket,fürdetőket a doki írja
Ha nyári baba lesz akkor mondjuk 3-4 rövid ujjú body, 2 hosszú
3-4 rugi
Hálózsák
pár zokni
póló,naci,sapi
babakocsi
légzésfigyelő, de ahhoz végezz el egy tanfolyamot is,vagy dokit,védőnőt kérd meg,hogy tanítson.
Kb ennyi:) Biztos kihagytam a fél paksamétát de javítsatok belém:)
de hálózsák sem kell azonnal. Az én babám 3 hós, mostanában kezdtem csak hálózsákba rakni, mióta lerugja magáról a takarót.
Babaollót, pelenkatartó szemetest, a baba ruháinak külön szennyestartót nem vettem, feleslegesek. Én is csak a rácsvédőt használom az ágyneműből, plédből 2 vastag és 2 vékony van. Textílpelust is vegyél, az fontos tartozék :)
Különben én egy csomó mindent (bimbóvédő, lázmérő, tejserkentő tea, cicibimbókrém, játszócumi, vízhőmérő) a párommal és anyukámmal vetettem, miután megszültem. Akkor sem késő. Mire bemész a kórházba, babaruhád, törölköződ, babaápolási szereid, eldobható és textílpelusod, pléded legyen feltétlenül.
Szia! Gondolj arra, hogy ez ugyanolyan, mint a joghurkinálat: a kétharmada felesleges, utánzat, stb.
Szerintem végy egy nagy levegőt, tölts le egy kelengyelistát a netről, lehetőleg évszak szerintit, és csak azt vedd meg, ami látszólag az első 2 hétben kelleni fog tutira. És hidd el, azt, hogy milyen takaró, stb, úgyis a baba dönti el, hogy melyikkel hogy alszik, nem lesz-e melege, úgyhogy mindenből csak keveset vegyél elsőre. Aztán ha már látod menet közben az igényeket, mi kell még, vagy elszalad a férjed/szülők, vagy 6 hetes korában már együtt is mehettek vásárolni. Én csak a minimumot vettem meg, és abszolút bejött, kivéve, hogy a baba nem volt hajlandó abban a babakocsiban tartózkodni, amit vettem, igy abból másikat kellett venni 3.5 hónapos korában... Ez ilyen :) És amiből nem kell feltétlen új, vegyél belőle használtat (sterilizáló, ilyenek), mert töredékébe kerül, de ugyanolyan jó. Sok boldogságot!
Szia!
Én ezeket nem venném meg a mai eszemmel: anyatejgyűjtő kagyló, körömvágó csipesz (az ollóval könnyebb körmöt vágni), fülhőmérő (mert pontatlanul mér), pelenkagyűjtő (mert drága bele a betét), flancos babaágynemű (mert a párnát amúgy sem szabad használni, a takaró pedig túl vastag, ha nyári a baba), sterilizáló (mert csak az azonos márkájú holmikat lehet beletenni, a többit tönkreteszi), baldachin (dísznek jó, de csak a port fogja). Remélem segítettem!
szerintem a védőnőd tud tanácsot adni, mit vegyél és mit ne!
viszont a tisztálkodószerek egy darabig úgyse kellenek, azt lehet hogy ráérsz később megvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!