Milyenek az igazi fájások? Volt valakinek tényleg gyors és szinte alig fájdalmas szülése?
Engem is érdekelt az első gyerek születése előtt, és olyanokkal beszélgettem, akiknek több gyerek is van.
Az első következtetés, amit levontam az volt, hogy vagy gyors a szülés, és marhára fáj, vagy ha nem fáj annyira, akkor sokáig el fog húzódni a vajúdás.
És tényleg! Nekem már kettő van, és csak megerősíteni tudom, hogy minél jobban fáj, annál hamarabb vége.
3 gyerekem van.
Az első alig fájt és elég sokáig kínlódtam és az oxitocin se sokat segített,de nem kellet császározni.Az első érezhető fájás után 16 óra múlva lett meg.
A másodiknál pillanatok alatt sűrűsödtek és brutál erősödtek a fájások, az első érezhetőtől 54 perc telt el és a kezembe volt.
A harmadiknál azért fájt eléggé,de nem az a nagyon durva volt mint a másodiknál, ő 3 óra alatt lett meg az első fájástól.
A gyors szülés jobban fáj.
Az enyéim 4 és 3 óra volt. A 3 órás volt szrabb.
Igen, èn a 3 órás vajúdás alatt tök jól voltam, nem ètetem mièrt van úy odáig mindenki, simán kibírható volt.
Aztán az utolsó ey óra kemèny volt, de a hallottak alapján rosszabbra számítottam.
17 évesen szültem, 23 évvel ezelőtt. Mivel ilyen fiatal voltam, mindenki azt mondta, még a dokim is, hogy lehet koraszülött, vagy kis súlyú a babám.
40. héten indítani kellett a szülést, mert már túlhordtam, 4200g-os egészséges fiút szültem 2 óra hossza alatt. Reggel 8-kor repesztettek burkot, 10-kor már a gátat varrta a doki. Kérdeztem is, hogy lehet ez? ilyen gyorsan, szinte fájdalom nélkül? Hiszen mellettem egy nő már 11 órája vajúdott. Azt mondta az orvos: Képzelj el egy almafát. Tele van almával. Melyiket tudod levenni hamarabb, az érettet vagy az éretlent? Az érett hamar leesik, az éretlent szakítani kell.
És milyen igaza volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!