Terhességi terheléses cukorvizsgálaton a határszintet érte el az eredményem. Még nem vagyok cukros, de diétáznom kell. Tudtok étrendösszeállítást ilyen esetre?
Ez gáz! Diétázni terhesen, orvosi felügyelet nélkül?
Szerintem szerezz be egy cukormérőt első körben! Étkezések után 1 órával 7 alatt kell lenni az eredménynek. Ebéd után 1,5 órával. Ha magasabbat mérsz, menj az orvoshoz, hogy ez így nem jó, gond van, vagy válts orvost!!
Addigis kizárólag teljes kiörlésű pékárú, gyümölcsből csak alma, köretnek pici rizs, sok zöldséggel, vagy csak zöldség. Hús mehet nyugodtan.
Nekem alacsonyabb lett a második értékem mint a terhelés előtt, és már akkor küldött dietetikus tanácsadásra! A második eredményem már tökéletes lett.
Kerülni kell a magas szénhidráttartalmú ételeket, mint pl: szőlő, cukrozott üdítőitalok, aszalt gyümölcsök, a burgonyapüré, a gabona-, a kukorica -és a rizspehely, a fehér kenyér, és a fehér liszt, illetve a fehér lisztből készült termékek, mint a zsemle, kifli, a kalács és az édes müzli.
Korlátozni kell a konyhasó használatát. Nincs szükség késztermékek, úgynevezett diétás, diabetikus élelmiszerek vásárlására!
A házi édességek elkészítéséhez mesterséges édesítőszereket, és cukorpótló anyagokat lehet felhasználni.
Normál testsúlyú kismamáknak 1800-2500 kcal/nap a javasolt energiafelvétel, ami súlyfelesleg esetén sem csökkenthető 1500 alá!
Nagyjából ezekre kell, hogy oda figyelj, de írok privátban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!