Akár a terhesség kiderülésének napjától abbahagyhatom a munkát a munkahelyen?
Nem túl jó a munkám..és már nagyon elegem van belőle..dehát a mai világban örölünk, hogy ez is van..
Pár hónapja már próbálkozunk összehozni egy bébit..Remélem most összejött.
Ha beigazolódik, hogy terhes vagyok, akkor azonnal abbahagyhatom a munkát? ha jól tudom nem rúghatnak ki?
De hogyan pihizhetnék egy kicsit?táppénz?vagy?
Aki tudja, hogy működik ez az egész rendszer, az írjon nekem!
Köszi!
Szülészorvosi javaslatra kiír táppénzre a házi orvosod (vagy ha sztk-s a nőgyógyászod, ő is kiírhat). Szülési szabadságra még nem mehetsz ilyenkor.
Elméletileg nem rúghatnak ki, de milyen szerződéssel vagy alkalmazásban?
Azért próbálj ott ne kiszúrni senkivel, mert hosszú az a 9 hónap otthon, hátha visszamennél közben.
Szia!
Én pont ma írattam ki magam, mert múlt csütörtökön lett pozitív a teszt, a jövő héten megyek a nőgyógyászatra.Az én munkám mostanában elég lótifutis, pakolós és főleg stresszes volt, nem akarom ennek kitenni magam a legelején, mikor még semmit nem tudni.Ha meglesz a papírom a nődokitól visszamegyek dolgozni és elmondom a főnökeimnek.Ha örülnek és hajlandóak megkönnyíteni a munkámat akkor dolgozom amíg tudok, ha nem akkor táppénz.
Az én háziorvosom egyébként nagyon megértő volt, aztmondta minden oké, majd akkor menjek vissza ha meglesz minden papír.
Egy pár napot elmehetsz szabadságra is, ha még nem akarsz az első naptól táppénzen lenni. Én egy hét szabi után mentem táppénzre, mert hányós, szédülős voltam/vagyok:(!A nődokid javaslatára ír ki a háziorvos. Azt az orvosoddal meg kell beszélni, hogy a javaslatot hogy kéri. Nálam havonta vissza kell menni javaslatért:(!A szülési szabit pedig csak az utolsó hónaptól tudod kivenni.
Minden jót!
Köszönöm a sok hasznos tanácsot!
De még csak a pozitív tesztben reménykedem..a hétvégén majd minden kiderül..
Köszi mégegyszer!
Neketek is minden jót + jó babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!