Az állatok megérezhetik már előbb, hogy terhes vagyok, minthogy tudnék róla?
Igazából tervezett baba volt, de csak tegnap este tudtam meg, hogy 5 hetes terhes vagyok. Tegnap kimentem a lovamhoz és elég szokatlanul viselkedett: Egyfolytában a hasamat szaglászta és amikor jött valaki, megpróbált körbefonni a nyakával és elémállni. Eddig ilyeneket sohasem csinált...
Este csináltam egy tesztet és valóban pozitív lett :)
Szerintem simán elképzelhető, hogy az állatok megérzik.
Egyébként nagyon aranyos történet! Gratulálok! :)
Megérezhetik, de nagyon kevés állat jelzi.
És ha a lovad érezne is valamit, azt nem a hasadon tenné. Gondolom a hasadnak nem lesz más illata a terhességtől, nem azért szaglászta.
Szerintem igen. Ha más lesz a hormonszintem, nyilván változik a szagom is, ezt megérezhetik.
A kutyám pl nem fekszik a hasamra, mióta terhes vagyok, pedig amúgy "ölbekutya", csak a fejét hajtja az ölembe.
A kutyákat használják pl bizonyos rákfajták korai diagnosztizálására is, pont a szaglásukkal érzik meg, hogy megváltozott a beteg ember szaga.
A lovak éppen olyan szoros kapcsolatot alakítanak ki az emberrel, mint a kutyák.
Gratulálok, és boldog babavárást!
Na persze. És a hormonháztartás miatti más illat, csak a hason érződik, máshol nem....
Igen, vannak kutyák, akik érzik és jelzik, de nagyon kevés.
Igen szerintem megerzik.
Nalunk a macskam volt ilyen,o nem volt nagyon bujos,de amikor kiderult hogy babat varok,elotte elkezdett furcsan viselkedni,nagyon bujos lett,mindig bujt a hasamhoz,egyfolytaban utanam jarkalt barhova mentem a lakasba. :)
Velem aludt minden egyes nap,a hasamnal,ha nem voltam otthon egyfolytaban nyavogot es sirt es keresett hogy hol vagyok.
Egyfolytaban velem volt es annyira bujos lett.
Es a kutyank is ez,allandoan mellrttem volt es vigyazott ram.
Szoval szerintem az allatok megerzik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!