Ha most az első babámmal tgyáson vagyok és úton van a következő akkor ugyanúgy kapom majd rá a tgyást meg a gyedet?
Hát még nem bizti a második baba,csak már most kíváncsi vagyok.De ha jön akkor mire megszületik már lejár a mostani bébimmel a tgyás csak valószínű hogy még a gyed "fog működni".Akkor a tgyás mire lejár a másodikkal addigra az elsővel pedig a gyed.Tehát akkor fokozatosan tudom igényelni ugye?
Nemtudom mennyire érthető amire gondolok?!
húúú, nem ilyen komplikált azért:)
megszületik a második a gyed alatt, akkor a születése napjától visszamondod a gyedet és igényled a tgyást a kicsire. Ha véget ér a tgyás a kicsivel akkor utána kapod a gyedet szintén a kicsire, akkor már nem tudod a nagy után igényelni. Minden a második gyerek után jár majd+ 2szeres családi pótlék.
Szia!
Na ez úgy müködik, hogyha mondjuk GYED-en vagy az első manóval, és megszületik a második, akkor ha a másodikra igényelsz TGYÁST, a GYED-et elveszik.Tehát onnantól, csak a második babára kapsz ellátást.És amikor lejár a TGYÁS a második babára akkor onnan igényelhetsz GYED-et vele.Onnantól kezdve, hogy a második baba megszületik az első gyerkőcre megszünik minden ilyen támogatás, és már csak a második gyerkőcre igényelhetsz.
Ez alól egyedül a családi pótlék kivétel, mert ugye az gyerekenként jár a gyerekek 18 éves koráig, vagy amíg nappali tagozaton tanulnak.A CSP 1 gyerkőc után 12200Ft(ha nem egyedül álló vagy), 2 gyerlőc után 13300Ft(gyerekenként).
Én is remélem hogy vissza hozzák a 3 év GYES-t, mert Szeptember 2-re vagyok kiírva a kistesóval, de hát ez a jövő zenéje, majd el válik! :)
Remélem érthető a dolog, ha valami nem tiszta szólj! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!