Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 18hetes leszek vasárnap, és a...

18hetes leszek vasárnap, és a 12. héten voltam utoljára Uh-on nem baj ez?

Figyelt kérdés

AFP-t most csináltak a héten és az még 2hét minimum vagyis 19-20hetes leszek mire meglesz...és se 16.heti UH sem 18 hetes genetikai UH?A védőnőm mondta hogy elég csak az AFP után menni de mindenhol azt hallom és látom hogy a 16. és 18. héten is menniük kellet...

Nem értem hogy nekem akkor miért nem??

2008. okt. 2. 11:13
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen hivatalosan Magyarországon négy ultrahang van az egész terhesség alatt, az első a 8-12. hét között, a második a 18. hét után, a harmadik a 26-28. hét környékén és a negyedik 36-38. héten.

Tehát ne aggódj emiatt, nem maradtál le semmiről.

2008. okt. 2. 11:18
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia!

A 18. heti genetikai uh-ra úgy mehetsz, hogy viszed az AFP eredményed. Nálunk legalábbis így szokás. Nekem voltak még vérvételek is. A 16.héten szokták küldeni a kismamákat AFP-re lehet azért írtad a 16.hetet. Viszont a 18.heti uh után a következő a 32. héten lesz. Közben csak vizsgálatok. 22 hetes kismami

2008. okt. 2. 11:19
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A protokoll szerint - bár ez kórházanként változó - a genetikai UH-t csak az AFP eredményének ismeretében végzik, mivel a kettő együtt értékelendő és az ad pontos képet az esetleges rendellenességekről.

Egyébként meg ha nincs magánorvosod, vagy van, de annak nincs UH-ja, a 12. hét után legközelebb a genetikai - tehát az imént említett 18 hetes - jön, amit hivatalosn a kórházban végeznek.

Ha meg magánorvoshoz jársz, az többnyire minden hónapban végez ultrahangot, de nem azért, mert feltétlenül szükséges, hanem a "mozizás" kedvéért.

Szakmai jelentősége a 12, 18, 32, illetve a szülés előtti Uh-nak van. Nyugi, minden ok lesz!

2008. okt. 2. 11:19
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem is úgy jött ki a 18.heti UH, hogy a 20.héten mentem. Azt mondta a doki, hogy 18-21.hétig mindegy mikor.

16.heti uh szerintem nem szokott lenni. Az AFP eredménnyel a kezedben van a genetikai UH.

Ne izgulj, nemsokára láthatod a babádat!!!

Üdv, 30 hetes kismami

2008. okt. 2. 11:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia. Annyit tennék csak hozzá az előttem szólókhoz, hogy furcsa, hogy most volt az afp-d, mert azt a 16-ik héten csinálják, mert ha előbb, vagy később végzik el, valószínü, hogy hamis rossz eredményt adhat.
2008. okt. 2. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!