Mikor vagyok köteles bejelenteni a munkáltatómnak hogy terhes vagyok?
Vagy ilyenkor mi is a teendő? Meddig dolgozhatok?
Titkárnő vagyok.
Ha fontosabb pozíciót töltesz be, mindenképpen beszélj a főnököddel erről. Senki sem tudja előre, hogy a terhessége hogyan alakul. Ha a munkád lehetővé teszi és Te is bírod még, maradj, amíg szeretnél.
Nem tartom táppénzcsalásnak, ha egy kismama kiíratja magát, mert pl rendszeresen komoly rosszullétei vannak vagy a munkakörülményei olyanok (sugárterhelés, vegyi anyagok, nehéz fizikai munka, korábbi vetélések, stb.). Pl pékségben dolgozom, sokszor elég nagy a hőingás, amikor a +30-35 fokból be kell menni a -18 fokba a hűtőkamrába. Hiába van rajtam termo kabát, a medencémet nem védi semmi. Arról inkább már nem is beszélek, hogy a többszáz kilós raklapokat is szét kell pakolni valakinek. Nálunk szinte csak nők dolgoznak, összesen 3 pasi van, abból 1 a főnök. Ha terhes leszek, nem kérdés, hogy kiíratom magam, függetlenül attól, hogy a főnököm mit gondol majd erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!