21. héten még nem érzem a baba mozgását, ez normális? Ti mikor kezdtétek érezni a rúgásokat?
Mindenki azt mondja, hogy félidőtől már kell érezni a magzat mozgásait, és 16-20. hét között még az első terhes anyukák is megérzik már az első rúgásokat.
Én most 21+4 hetes vagyok, és semmi.
Normális ez?
Első baba, 26 éves vagyok, és normál testsúllyal kezdtem a terhességet.
2 napja voltam ultrahangon (2. trimeszteri genetikai UH), azon nem nagyon mozgolódott, az egyik keze az arca előtt volt (szopta az ujját), a másik kezét a 20 perces UH alatt 3x tette át máshova és kb ennyi.
A 12. heti genetikain viszont megállás nélkül mozgott, alig tudta lemérni a doki.
Erre csak annyit tudok mondani, hogy kolléganőm rohant orvoshoz, hogy terhes, érzi mozogni a babát. Van két gyereke, tudja milyen. Aztán nem is terhes, csak bélmozgás volt.
Sok kismama is ezt érzi, aki a 12-14. héten érzi a "babát", a csontosodás se kezdődött meg.
Nyugodj meg, lehet ez fordítva is: mocorog, csak te nem tudod még, hogy ez ő volt. :)
És teljesen normális, ha nem érzed még, nem maradtál le semmiről.
Nem akkor érzed, ha betöltöd az X hetet, hanem akkor, ha nagyobb, és jobban "kitölti a méhed", vagy hogy fogalmazzak. Ezt befolyásolja az is, hogy merre nő a pocakod.
Szia!
24hèt utan ereztem majdnem 25hetesen amire azt mondtam, na (!) Ez Ő volt!
23evesen 48kg 150cm
12. hét végén egyszer megéreztem lefekvésnél utána 2 hétig semmi. 14. héttől folyamatosan érzem (de ezek még nem rúgások persze de éreztem a mozgását).
Erősebben a mozgásait és rúgásait pedig a 19. héttől minden nap érzem. Első babám nekem is.
Hamarosan érezned kell neked is szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!