Mit jelent, ha az összkoleszterin és a GPT (ALAT) szintem magas?
Elég vékony vagyok, húst alig eszem, lehet probléma a koleszterinnel? A GPTről azt írják, májkárosodásra utal. A terhesség elején sokszor annyira fájt a jobb oldalam, hogy éjjelente felébredtem rá. Mit csináljak? Kihez menjek?
Koleszterin: 8.3 (a normális <5.2)
GPT (ALAT): 57 (normális: <45)
hát azt jelenti ha magas az összkoleszterin, hogy a véred nehezen bontja a zsírt ..a koleszterin kétfáéle van..a rossz amelyik lezárja az érfalakat és szűkületet okoz, a másik inkább jó koleszterin, mert ezeket a rosszakat leoldja (ha érthetően akarom írni)-LDL és HDL ez a nevük ezt kéne tudni, hogy melyiked a magasabb...
Húsokból ha eszel , az csirke, marha legyen, ilyenkor felejtsd el a pulykát, disznót és a vadakat...
Figyelj a zsiradékbevitelre, ha valamit veszel abban inkább telítetlen zsírsavak legyenek...vajat válogasd..flóra ilyenkor jó...gagyi vajat, margarint ne fogyassz, mert nem lehet tudni az van -e benne amit ráírnak..
ha a dokid nem küldött sehová, mármint a nődokid, tanácsért mehetsz belgyógyászhoz vagy dietetikushoz.
GPT-vel pedig el kellene küldenie valami belgyógyászati vizsgálatra,mert ha emelkedett koncentrációban található a vérben, akkor az jelenthet toxikus májbetegséget( valami mérgezés-okai lehetnek gyógyszer , drog, alkohol), vagy cukorbetegségre, szív , vagy epe probléma miatt is lehet.
Hepatitis esetén is emelkedett, hogy milyen mértékben magas az eredményed azt nem tudom behatárolni, de ha terhes vagy akkor valószínű kezelni kell!
Bár a GPT csak a májban fordul elő (enzim) , a GOT egyéb helyeken is, ezért valószínű, hogy májprobléma ez!
Remélem most valamit megtudtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!