Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terheseknek és utána milyen...

A terheseknek és utána milyen juttatások járnak pontosan?

Figyelt kérdés
2008.augusztus 1.-e óta dolgozom,akkor mi az amit kapok és kb mennyit?A bruttó bérem 73500.-Általában kézhez kapok,vagyis a számlámra:)72000.Köszi a válaszokat!
2010. ápr. 19. 11:50
 1/8 anonim ***** válasza:

73.500-ból fizikai képtelenség 72.000-et kapni.

Terhesen nem jár külön semmi, elmehetsz táppénzre, ha veszélyeztetett vagy, ekkor a béred 60 %-át kapod.

Jár majd tgyás és gyed, ezek a béred 70%-a.

2010. ápr. 19. 12:13
 2/8 A kérdező kommentje:
Pedig ennyit kapok.Az alapbérem a 73500.-,erre jönnek a pótlékok és a végén 72000 ft-ot szoktam kapni.
2010. ápr. 19. 12:47
 3/8 anonim ***** válasza:
Először is az első 15 nap az betegszabadság ha elmész táppénzre amit a munkáltató fizet ki.ez a béred 70%-a.ezután kapod a táppénzt az OEP-től ami a béred 60%-a ha veszélyeztetett vagy ha nem.ez mindenkinek ennyi.ehhez az kell hogy folyamatosan biztosított legyél előtte min 2évig.tehát 2 év folyamatos munkaviszony.ha ez nincs akkor a táppénz a béred 50%-a.ezután igényelheted majd a szülési szabadságot,a gyedet ami a béred 70%-a,ezután pedig a gyest,ami mindenkinek 28e ft.
2010. ápr. 19. 13:20
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha nem vagy veszélyeztetett, akkor nem leszel táppénzen, én ezért írtam. Hiszen csak akkor tud táppénzre venni, ha veszélyeztetettnek minősít.

Ha vannak pótlékaid, akkor a bruttó béred nem 73500, az alapbéred annyi. A bruttó béred a mindenféle pótlékokkal együtt való béred. Az mennyi? Mert annak az 50-60-70 %-át kapod majd, nem az alapbéredét.

2010. ápr. 19. 13:43
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem csak a veszélyeztetett terhesek vannak táppénzen!az a kismama is táppénzre mehet aki nem veszélyeztetett.
2010. ápr. 19. 16:28
 6/8 anonim ***** válasza:
Igen, ha pl. beteg. Mint minden más ember. De ennek semmi köze a terhességhez. A kérdés pedig arról szólt...
2010. ápr. 19. 16:30
 7/8 anonim ***** válasza:
:) ha pl olyan munkahelye van az embernek ahol vegyszerekkel dolgozik..akkor igenis táppénzre veszik!Akkor is ha nem beteg!Ugyanis a babának ez árt! ;-) Én is ebben a helyzetben vagyok,csak azért mondom!Problélmamentes vagyok,de emiatt táppénre vettek!
2010. ápr. 21. 09:46
 8/8 anonim ***** válasza:
Ja ... és a leletekre nem az van írva hogy veszélyeztetett!
2010. ápr. 21. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!