Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hány Ft egy napi táppénz?

Hány Ft egy napi táppénz?

Figyelt kérdés
csak mert rosszul lett kitöltve a táppénzes papírom,vagyis 1nappal kevesebb lett ráírva dátumként.Csak azért kérdem,hogy mennyi 1napi táppénz összeg,hogy érdemes e visszamennem a háziorvoshoz,aztán bevinni a munkahelyemre,aztán ők elküldik azt az 1napot a tb-nek....lehet egyáltalán olyan táppénzes papír amin 1nap van?(23h)
2010. ápr. 16. 19:53
 1/5 anonim ***** válasza:

Ez a fizetésedtől függ. Annak a 60%-a.

Oszd el az összeget a napokkal és megvan a napi.

2010. ápr. 16. 20:05
 2/5 anonim ***** válasza:
Ja és lehet 1napra is táppénzt kérni...
2010. ápr. 16. 20:05
 3/5 anonim ***** válasza:

Írd meg hogy mennyi volt tavaly az éves jövedelmed. Adóbevalláshoz úgyis kellett kapnod igazolást. Attól függ, hogy mennyi az 1 napi táppénzed.

Ellátatlan nem maradhatsz, úgyhogy ha rosszul van írva a táppénzes papír, akkor munkabért vagy legalább szabadságot kell rá fizessen a céged. Tehát olyan nincs hogy nem kapsz rá semmit.

Az pedig hogy mennyivel jársz rosszabbul, attól is függ, hogy pl nem péntek maradt-e ki. Mert a táppénz hétvégére is jár, és ha pl péntek helyett csak hétfőtől szól a mostani táppénzes papírod, akkor az már 3 nap kiesés (péntek-szombat-vasárnap).

31 hetes kismama

2010. ápr. 17. 07:04
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm,Nemtudom mennyi volt a tavalyi bérem,mert nekem bonyolult,mert pár hónapot dolgoztam tavaly csak,utána munkanélküli..stb,úgyhogy nemigazán tudom.Az az 1napi táppénz ami kimaradt,az egy csütörtöki nap.Viszont ha pl ápr.1-ig jár a táppénz,akkor az azt jelenti hogy még 1-jére is jár nem?Ezt a háziorvos kiírja ezt az 1napot?Adhat 1napról táppénzes papírt?
2010. ápr. 19. 19:44
 5/5 A kérdező kommentje:
ja azt elfelejtettem írni,hogy a cégem nem tb kifizető hely,és írtad hogy ilyenkor azt az 1napot is ki kell fizetniük.(gondolom csak akkor ha viszem arról az 1napról a táppénzes papírt)Akkor is ha nem tb kifizető hely?
2010. ápr. 19. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!