33 hetes vagyok, és a múlt héten nagyjából megvettem mindent a babónak, ezen a héten tervezem hogy kimosom kivasalom, és elteszem őket. Megvan a kiságy meg a szekrény is, el tudom tenni. Nem korai még ez?
Szerintem egyáltalán nem korai, sőt, éppen időben! Ahogy írtad, nem tudhatod, később mnnyi energiád lesz...Illetve azt sem tudhatod, a babád mikor kívánkozik a kinti világba...Ne feledkezz meg a kórházi csomagról sem, ideje azt is készíteni!
Boldog babavárást!
Szia! Nekünk is megvan már minden és én pont ma kezdtem kimosni a kisruhákta!Én is úgy voltam vele, hogy inkább most elkezdek mindent megcsinálni amíg van rá energiám!Így szép kényelmesen végzek mindennel!Szerintem nem korai, mindenki máskor kezdi el!
30 hetes pocis
Én a 32. hétben vagyok és két-három hét múlva kezdem el. A babaágyat és társait is a 35. hét környékén fogjuk összerakni, illetve a babakocsit kitakarítani (használtan vettük). Én eddig dolgoztam, illetve az elmúlt három hétben nyaraltam, sem időm, sem kedvem nem volt hozzá. Én vásárolni sem igazán szeretek, úgyhogy a babacuccok 80%-át a múlt hét egyik délutánján vettük meg. Én épp azért hanyagolom a mosást, vasalást és bepakolást az utolsó hetekre, mert akkor már nem lesz erőm mást csinálni, lehet, hogy a lakást sem fogom elhagyni, én pedig úgy érzem, hogy a babaruhák ki és bepakolása a mosógépbe, valamint a vasalás (amit ülve is tudok csinálni) nem olyan megterhelő fizikailag, hogy ne bírjam megcsinálni később. Most még kirándulgatunk, sétálgatok a városban, találkozom ismerősökkel, barátokkal és élvezem azt, hogy még van energiám és időm erre, nem szeretném ezeket a heteket az itthon végezhető babaholmi rendezgetésre pazarolni.
Arra az esetre, ha mégis korábban jön a baba, kimosok néhány holmit, a legkisebbeket. A kiságyra meg úgysem lesz egyenlőre szükség, mert ha Isten ments ennyivel korábban jönne, akkor sajnos úgyis a kórházban töltené az első heteket, addig lenne időnk itthon összekészíteni mindent.
Én azt sem tartom jónak, hogy ha hetekig (vagy akár másfél-két hónapig) állnak a babaruhák a szekrényben. Igaz, hogy ott nem porosodnak, de messziről sem lesznek már frissek, mire valóban a babára lehet adni, szóval ha most kimosnék és 40 hétre születne a baba, akkor így is úgy is kezdhetném kiöblíteni őket ismét, hogy frissek legyenek.
De ki-hogy érzi, én így állok ehhez, nem akarom elkapkodni a dolgot és okosan akarom beosztani az időmet, mert nem akarok az utolsó 4-5 hétben itthon ülni a tv előtt és unatkozni azzal a tudattal, hogy menni már nem bírok sehova, csinálni meg már nincs mit, mert mindent összekészítettem...
Kettővel ezelőtti válaszoló vagyok. Ha úgy érzed, hogy később nem fog menni a betegséged miatt, akkor kezd el. Ez úgysem mások véleményétől függ, nem attól, hogy ki mit mond neked ezen az oldalon, igazából a kommentedből az jön le, hogy már eldöntötted, nem befolyásoltak az itt kapott válaszok.
Azt azért hozzátenném, hogy nem értem, miért lettem lepontozva. A kérdés nem olyan jellegű volt, hogy 2*2 mennyi, a kérdésre nem csak egy jó válasz van, hanem sok relatív, ami elsősorban személyiségtől és hozzáállástól függ. Van akinek a huszas hetekben jó, van akinek a harmincas elején, van akinek meg a szülés előtt négy-öt héttel (nem hiszem, hogy csak én tartoznék ebbe a csoportba egyedül). Kicsit borzasztónak tartom, hogy ennyire képtelenek az emberek elfogadni egy sajátjuktól eltérő, de NEM ROSSZ álláspontot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!