Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen rendszerességgel...

Milyen rendszerességgel csuklik a babótok? 32 hetes körüliek? Jelent valamit?

Figyelt kérdés
Második baba, de nem emlékszem hogy az alső ilyen gyakran csuklott volna. Ő most napi rendszerességgel, és általában legalább kétszer, de nem ritka a három alakalom sem.
2010. ápr. 16. 07:18
 1/8 anonim ***** válasza:
31 hetes vagyok, én még soha nem éreztem, hogy a baba csuklik. Azt, hogy jelent-e valamit a gyakori csuklás vagy éppen a csuklás elmaradása: úgy tudom, hogy nem jelent. Annyit olvastam csak, hogy akinek sokat csuklik a baba a pocakjában, annál a kinti életben is többet fog :)
2010. ápr. 16. 07:58
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia én most 35 hetes vagyok,de van olyan,h 5 napon keresztül minden nap csuklik a babám,aztán pár napig nem,és utána ujra:-)

Én úgy tudom károsnak,nem káros,valószínüleg félrenyeli a magzatvizet.

Én csak magamból indulok ki,h mennyire nem szeretek csuklani,ezért ilyenkor mindig simizem a pocakom és énekelgetek neki,olyankor azért sikerül "lenyugodnia":-)

2010. ápr. 16. 08:42
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sokat csuklik, van, hogy naponta. Szerintem semmit nem jelent, ne aggódj!33 hetes km.
2010. ápr. 16. 08:43
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

2-3 naponta érzem 1-szer/nap.

De még csak 2 hete kezdtem el érezni, vagy annyi sem.

Szerintem sem jelent semmit. Hidd el, ha jelentene, jelölgetni kéne valami táblázatba. :))

33 hetes

2010. ápr. 16. 10:12
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem jelent, ne aggódj! Az én lányom is sokat csuklott a pocakban, néha idekint is csuklik. Nincs ezzel semmi baj! Sok boldogságot!

6,5 hónapos kislány anyukája (L)

2010. ápr. 16. 10:26
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem folyamatosan csuklott a babóm a pocakba és nem volt semmi baj,csak annyi hogy már volt mikor kellemetlen volt,mert napi rendszereséggel és többször is előfordult:)

és ide kint is sokat csuklik:)na izgulj semmi baj nem lesz!

2010. ápr. 16. 12:30
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Azért csuklik a baba, mert nyel a magzatvízből. Ennek pedig az az oka, hogy "gyakorolja" , próbálgatja a légzőmozgást (persze csak magát a műveletet, mert ugye oxigént a köldökzsinóron keresztül kap) , és eközben, hogy a tüdejét "teszteli" bele-bele kortyol a magzatvízbe! Azt jelenti, hogy fejlett a baba tüdeje, és egyébként a magzatvíz tartalmaz olyan hasznos anyagokat, amik segítik a kis tüdeje érését is!:) Úgyhogy jót jelent, és egyébként azt mondják hasból csuklanak, nem úgy mint mi, és nem is úgy élik meg mint mi! Én ezt olvastam róla, mert az enyém is elég sokat csuklik kb. a 30.hét óta! Általában minimum napi 2x szokott, főleg este vacsi után:)) !

Üdv: 38 hetes kismama

2010. ápr. 16. 13:15
 8/8 anonim ***** válasza:
én 34 hetesen éreztem először,éa azóta minden nap érzem legalább eghyszer,de van olyan hogy kétszer is.
2010. ápr. 16. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!