Ha valakinek nincs magándokija és terhes mi a szokás az alapból járó terhesgondozásnál?
Úgy értem, hogy ki fog megvizsgálni? Aki lakóhely szerint ki van rendelve? Vagy egyszerűen havi 1-szer csak be kell menni a nőgyógyászatra és az épp aktuális orvos vizsgál meg?
Akinek nincs dokija kérem írja meg mi a szokás!
Havonta 1X be kell menned a kórházba/SZTK-ba, és ő megvizsgál, elvégzi az UH-t.
A védőnőd állandó, akihez körzetileg tartozol. Ő vezeti majd a kiskönyvedet, adja a beutalókat, amiket majd a házidoki pecsétel le.
Magándoki nélkül sem leszel elveszve.
Meg van adva, hogy mely terhességi héten kell menned Uh-ra, többnyire 4 hetente.
4 hetente keresed fel a védőnőt is.
Szülésnél pedig az épp ügyeletes doki és szülésznő lesz bent.
22 hetes kismama
Nekem nincs fogadott dokim, de én "választottam" magamnak egyet! :-) TB alapon járó, tehát ingyenes SZTK-s rendelésre járok, mindig ugyanahhoz a doktorbácsihoz. Így mégis végig kiséri a terhességemet, ismer, bár a dologhoz hozzátartozik, hogy ő már nem vállal szülést. Tehát szülni ügyeletesnél fogok. Nem érzem magam ettől elveszettnek, komplikációmentes a terhességem, a babám pedig biztos nem fog bent maradni.
39 hetes kismama
nekem sincs és nem is lesz fizetett dokim.Ahogy az előttem szóló én is kiválasztottam magunknak egy dokit,és akkor megyek amikor ő rendel.Szülni ügyeletesnél fogok. Nem hiszem hogy ettől bajunk lehetne, vagy kevesebb lennék!Ha elsőre nem a megfelelő dokival találkozol, akkor se add fel!én addig mentem orvosról orvosra amíg a mostanit megtaláltam, ő volt a 4-dik!Ő válaszol a kérdéseimre, elmondja mire számíthatok!Nagyon kedves ember, nekem ez sokat számít!!
boldog babavárást
25 hetes pocakos
Köszönöm szépen a válaszokat!
Már csak egy dolgot nem tudok, de szerintem ezt kórháza válogatja és nem is biztos, hogy választ tudok rá kapni!
Szóval, ha havi 1szer megyünk vizsgálatra akkor hova kell menni? A nőgyógyászaton a terhesgondozásra vagy a sima nőgyógyászati ambulanciára? Ez csak azért érdekel, mert a terhesgondozáson csinálják az NST-t is, ettől függetlenül a vizsgálattal is oda kell menni??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!