Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A down kór vizsgálat kötelező?

A down kór vizsgálat kötelező?

Figyelt kérdés

Mert ugye nem szokas privát szolgaltatast kotelezove tenni...es mit is csinálnanak azzal aki nem megy? :D

Megyünk 20-án, 25ezer....csak a védőnő ugy adta elő mintha nem lenne más választás.

2016. júl. 12. 21:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
19%
Miért ne mennél el?
2016. júl. 12. 21:45
 2/16 anonim ***** válasza:
36%
35 év felett tanácsos, unokatestvérem 40 évesen szült, volt magzati szűrés és kiderült, hogy Down-szindrómás babát vár... én nem mismásolnám el ezt a vizsgálatot 20ezer forintért, a ti egészségetek a tét.
2016. júl. 12. 21:46
 3/16 anonim ***** válasza:
40%
Elvileg ez van TB alapon is szóval szerintem kötelező. Nekem a kórházban is megcsinálták volna, de mi az Istenhegyi géndiagnosztikán voltunk.
2016. júl. 12. 21:46
 4/16 anonim ***** válasza:
84%

Mondjuk mert nincs felesleges 25e forintja rá, mert nem érdekli, ha a gyerek Down kóros lesz, mert nem akar magán egészségügyi szolgaltatast igénybe venni?

Nem kötelező. A terhesség alatt nincs semmi kötelező vizsgálat, csupán ajánlottak. Bármelyike mondatja az ember, hogy nem akarja, nem kényszerítik rá.

2016. júl. 12. 21:48
 5/16 anonim ***** válasza:
31%
szerintem a saját és a baba egészsége megér 25 E Ft-ot.
2016. júl. 12. 21:50
 6/16 anonim ***** válasza:
52%
100% biztosra nem tudják megallapitani és hidd el utolsó, van, akinek nincs rá pénze, vagy igénye.
2016. júl. 12. 21:52
 7/16 anonim ***** válasza:
56%

A bicska kinyílik a zsebemben a stílusodtól.

Down-szindróma és nem kór. Nem :D-zünk ezen az egészen, hogy "haha és hogy kapsz el, ha nem megyek", hanem dolgozunk terhesség előtt sokat, hogy legyen 20.000 forintunk egy vizsgálatra. Mert ha meg is tartasz Down-szindrómás magzatot, fel kell tudnod rá lelkileg és anyagilag is készülni. A kombinált teszt ugye csak arányt ad, de megmondja, nézelődni érdemes-e még (amnió, vérteszt).

2016. júl. 12. 22:02
 8/16 anonim ***** válasza:
74%

Nem az volt a kérdés, hogy megéri-e vagy szükséges-e, hanem, hogy kötelező-e...

Nem kötelező, mint ahogy a többi vizsgálat sem, amiket a társadalombiztosítás finanszíroz, a terhes nő joga és felelőssége eldönteni, hogy részt vesz-e a vizsgálatokon, esetleges kezeléseken, az egészségügyi ellátás alapvetően visszautasítható.

2016. júl. 12. 22:03
 9/16 anonim ***** válasza:
50%
Nem kötelező. Nekem eleve így tette fel ma a problémát az orvosom. Ha fiatal vagy kevés az esélye (persze megvan attól.)
2016. júl. 12. 22:06
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem alapvetoen nem vagy tisztaban a dolgokkal..gondolom az sokkolt,hogy 25ezer a szures es erre nincs.mkinek pénze...nos valoban.. amirol te beszelsz az egy magan intezmeny kombinált tesztje,ha jol sejtem.Ez nem a tb altali terhesgondozas része..ingyenesen is van a 12. Héten egy ultrahang szűrés,amit a kórházban vegeznek,es a t.gondozás része..ez tb tamogatott .ami ezen felul van meg mar csak az egyeni igenyektol függ...mehetsz nifty/prena tesztet is vegeztetni 200+ezerert..
2016. júl. 12. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!