Miért baj, ha sok a magzatvíz? Mitől lehet?
Figyelt kérdés
Nekem sok van, az orvosom nyugtat, hogy biztos nincs kiváltó oka (eddig nem talál semmi bajt a babánál). A neten több cikket is elolvastam már a témában, mit ne mondjak, nagyon-nagyon aggódom!!!!! Van már valakinek ilyen tapasztalata?2008. szept. 28. 15:30
1/13 anonim válasza:
Az lehet az oka a sok magzatvíznek, hogy a baba nem iszik belőle, és ez utalhat arra, hogy valami baj van a gyomrával, nyelőcsövével stb. Az esetek többségében viszont csak arról van szó, hogy amikor nézik, akkor éppen több, mint az ideális, de valószínű, hogy mondjuk egy-két óra múlva, már átlagos lenne a mennyisége. Ugyanezért szokták az embert visszarendelni UH-ra, ha éppen nem azt látják, hogy "telt hólyag, telt gyomor" (mert a gyerkőc éppen pisilt pl.). Ha egyébként minden rendben volt eddig a babáddal, ne aggódj! Az orvosod biztos megvizsgálja újra, és az majd megnyugtat!
2/13 A kérdező kommentje:
Már háromszor nézték, és mindig sok volt! A baba gyomrával viszont a vizsgálatok szerint minden rendben. Mi lehet még? Egyébként folyamatosan érzem is, hogy sok, annyira feszül fönt a hasam, különösen éjjel!
2008. szept. 28. 15:50
3/13 anonim válasza:
Fejlődési rendellenesség pl.az én előző babámnál volt sok a magzatvíz,de neki cisztája volt.Ha semmit nem lát az uh ne aggódj.
4/13 anonim válasza:
Vannak esetek, amikor tényleg rendellenességre utaló gyanú a "az átlagosnál több " magzatvíz. Nálam is így volt. Sajnos gyomor fejlődéi rendellenességgel született a babám és a terhesség alatt nem vették észre!!
Ilyen esetben indololt többször is speciális UH val megnézni a babát.
5/13 A kérdező kommentje:
Milyen a "speciális" ultrahang? És jól van a babád, tudták kezelni a kis gyomrát?
2008. szept. 28. 17:57
6/13 anonim válasza:
Sajnos nem tudták....5 napot élt...most lenne 7 éves.
7/13 anonim válasza:
Szia!
Oka lehet:
-Anyai magasvérnyomás
-cukorbetegség
-magzati fejlődési rendellenesség
Nálam sajnos az utolsó volt....
Genetikai Centrum UH-jára kellene menni.Hány hetes vagy?
Nekem sem vették észre,hogy beteg a babám!!!
Nézzesd meg magad több orvossal!
8/13 anonim válasza:
Ha ez segít engem ay SOTE I.sz.nőgyógyászati klinikájára irányítottak,mikor baj lett a babával.Ott csináltattam a vetélési indukciót is,azóta újra terhes vagyok és egy ottani orvos-genetikust fogadtam.
9/13 anonim válasza:
Nekem is több a magzatvíz azt mondták hogy utalhat magzati szívbetegsére is és Down szindrómára is ezért magzatvízvizsgálatot javasoltak! Mondjuk a genetikai uh. nem találtak semmi rendelleneset,úgyhogy picit megnyugodtam! Én is az I. sz. nőgyógy. klinikán voltam!
10/13 A kérdező kommentje:
30 hetes vagyok.
2008. szept. 29. 19:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!