Miért kell a 36. hétig szedni a magnéziumot? Mi lesz ha előbb abbahagyom?
Magnosolvot és Magne B6ot szedtem eddig, de elfogyott, és erre a másfél hétre már nem vennék újat, mert nem fog elfogyni. i lesz, ha már most abbahagyom? Semmi? Vagy miért mondják, hogy a 36. hétig szedni kell?
34+3hkm
A magnézium lazítja a simaizmokat, úgy vélik meg lehet előzni vele a koraszülést, ezért ajánlják 36 hetes korig. De azt se tudják mi indítja be azt a hormonális változási sorozatot ami aztán szülést eredményez. Viszont én nem hagytam volna abba korán. Ha véletlenül beindult volna a szülésem korán utáltam volna magam emiatt.
Viszont szülés óta a 2. doboz magnosolvot iszom, néha nagyon rám fér, 9 hónapja szültem. Szóval szerintem az nem baj, ha marad. :)
Felénk 35. hétig kell szedni. Épp a héten voltam a védőnőnél, (34 hetesen) és mondtam, hogy már nem szedném. Azt mondta, hogy ha rendszeresen szedtem, akkor nem jó, hogy abbahagyom egyik napról a másikra, fokozatosan hagyjam el. De mivel nekem csak alkalmanként kellett, 3-4 naponta vettem be 2t, mikor nagyon keményedtem, vagy görcsöltem, így nem gond, ha már nem szedem. Jóslóim sincsenek, keményedésem is ritkán és kibírható.
De nekem is maradt meg, de a férjem is szokott néha bevenni, ha nagyon fáradt, vagy görcsöl a vádlija, úgyhogy kárba nem vész.
Ha a dokid javasolja szedd. Lehet még utána is kelleni fog. Én az előző 2 terhességemnél a szülés napjáig szedtem (főként vádligörcs miatt), ha úgy nézzük elég sokat, mert pl a béresből is vettem be este még simán kettőt. Most a harmadiknál, nem kell minden nap bevennem, a pocakom sem keményedik, már a 36. héten vagyok én is, de ha kell fogom szedni.
Igazából az előttem lévő válaszoló leírta mi a "hit" ezzel kapcsolatban. Elvileg segít, hogy ne induljon be korábban a szülés. Ha neked már most vannak jóslóid szerintem szedned kellene (gondolom ezért is ajánlotta a dokid), mert minél tovább húzód annál "érettebb" lesz a baba. Lehet hogy nem lesz semmi gond, ha nem szeded, lehet hogy erősödik a jóslód és szülés lesz belőle idő előtt.
De a te dolgod, ha nem hallgatsz a dokidra, ha ő azt javasolta szerintem szedni kellene.
Semmi bajod nem lesz ha nem veszed be. Megakadályozhatja a koraszülést, de a 36. Hét után azért nem ajánlott mert az esetleges fajasokat tompithatja, de ha valaki utána is szedi sem tart vissza szülést. Csak nehezebben ismeri fel esetleg a szülő nő, hogy menni kell.
Én a 35. Héten mondtam a dokinak hogy én már nem szedem, legyintett hogy nem is kell pedig nekem 33. Héten volt egy visszatartasom.
Azóta is pocaklako (38 hetes)
Egyáltalán nem KELL .
Én a 14. Hétig szedtem mindent (vasat, magnéziumot, folsavat, terhesvitamint), és dokiváltas után abba is hagytam. Végig nem szedtem semmit. Bár én nem is keményedtem Sosem.
Szóval te tudod. Abba is hagyhatod, de ha sokat keményedsz, akkor kellemetlen lesz.
Ja, és nálunk Férjem szedi a magnéziumot, szóval szerintem nem baj, ha megmarad. Egy háztartásban jó ha van magnézium. Ez nem olyan, hogy kizárólag terhesség alatt lehet fogyasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!