Nálatok hányadik héten lett a puffadásból terhes has?
Több kérdésnél olvastam már (legutóbb egy nemrég kiírtnál), hogy a 12. héten is csak puffadásról van szó, az még nem terhes has.
Kérdésem azokhoz irányul, akiknél látható puffadás volt a terhesség elején: hányadik héten vettétek észre, hogy a felpuffadt hasból alakulóban levő terhes pocak lett?
ez így azért hülyeség, mert ma is hiába írták oda ahhoz a kérdéshez, hogy terhes has, igazából biológiailag lehetetlen, hiszen csak a 16. hét után jön ki a medencéből a méh, addig igazából tényleg csak a háj látszik, ami persze a terhesség miatt ül oda :)
nekem elsővel 12 hetesen volt az esküvőm, fűzős ruhám volt, nem látszott semmi, nem jött rá senki a turpisságra :D
de én persze akkor hatalmas terhes pocaknak láttam a semmit :)
most a másodiknál 20 hetesen láttam tényleg azt, hogy ez az a has :) elsőnél ez később volt, de nem emlékszem már mikor :)
En vekony testalkatu vagyok es nagyon puffadtam mindegyik terhessegem elejen.
Az elso ket alkalommal igysem latszott semmi, mert eleg eros volt a hasizmom, inkabb nekem volt kellemetlen.
Kesobb nem edzettem annyit, igy a puffadas is latszott, illetve azt vettem eszre, hogy hiaba nem hiztam sokaig semmit, megis rakodott le zsir a hasamra, derekamra. Gondolom a hormonok dolgoztak, mert ugyanugy mozogtam es ettem, mint nem terhesen.
Egyebkent nekem a puffadas a 12. het kornyeken el szokott mulni, utana volt mindig par het, amikor ismet lapos voltam szinte teljesen es felido utan kezdett kerekedni a hasam lent.
Bírom, hogy vannak ezen az oldalon ilyen kismamák, akik semmit nem csinálnak, csak ülnek otthon és nézik, ahogy nő a hasuk, meg fotózgatják és felteszik. Nyilván ugyanezek pakolták fel az elmúlt hónapokban a hómező teszteket, hogy látnak-e rajta második csíkot.
A 20. hét után vált egyértelművé, hogy terheshasról van szó.
Ezzel az utolsó kijelentéssel én sem értek egyet. A terhes has nem kizárólag a "babából" áll. A puffadás az egy dolog: felnő a has, aztán reggelre elmúlik, stb. De a 13-14 hét környékén már lehet állandó alhas, ami feszes is. Ahogy valamelyik válaszadó is írta: készül a hely a méhnek, ezért a szervek átrendeződnek.
Itt van egy példa: én jóval a 20. hét fölött tippeltem, erre a kérdező írja, hogy a 17. hétben van. Ez a pocak biztosan nem egy hét alatt alakult ki, mert a tudomány a méhet csak akkor szedi elő a csontok mögül...
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
A szemeremcsontot eleri a meh teteje mar 12 hetesen.
20 het korul van koldokvonalban, tehat akkor mar eleg gyorsan no.
Egyebkent annyira felesleges ezen vitatkozni. Senki sem lesz ettol "jobban vagy kevesbe" terhes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!