Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Honnan lehet tudni, hogy a...

Honnan lehet tudni, hogy a baba befordult-e már a szülőcsatornába? És mit jelent az, ha valakinek "leszállt a hasa"?

Figyelt kérdés

Első babás anyuka vagyok, és nem igazán értem, hogy mit jelent, ha valakinek leszállt a hasa. És honnan tudom, hogy mikor fordul be? Lehet azt érezni valahogy? A szülés előtt közvetlenül máshol fogom érezni a babát? Egyenlőre még érzem lent a fejét, és a lábát bordáimnál.

33 hetes kismama

2016. júl. 2. 13:29
 1/8 anonim ***** válasza:
Az enyém 2 órán keresztül rugdosott egyik este. Tuti akkor mozogta le magát. Másnap beindult a szülésem. De szerintem fokozatosan került egyre lejjebb mert időnként nagyon durván feszítő érzésem volt lent, 37 hetesen azt mondta az orvos eléggé lent van a feje de még tud mozogni azért, a 4 ujjam nem fért be a mellem alá csak 39 hetesen, akkor is megjegyezte az orvos, hogy lent van a feje. Szülés reggelén meg a férjem, hogy hol van már a hasam.. feszülést éreztem de az meg annyira természetes már az utolsó hetekben.. 34 hetesen kezdhetett leszállni mert addig átaludtam az éjszakát, ezután 2x is felkeltem, addig nem nyomott sehol, ezután igen, addig nem fért belém csak macskaadag, ezután tudtam enni rendesen és a légszomj is megszűnt. Szóval ezek voltak eleinte a jelek de mint írtam, nem egy este alatt szállt le a hasam.
2016. júl. 2. 13:40
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Semmi különlegeset vagy szokásostól eltérőt nem éreztem egyiknél sem :)
2016. júl. 2. 14:05
 3/8 anonim ***** válasza:

nekem 32 hetesen borzasztóan nyilalt a hüvelyembe, csillagokat láttam, folyton odakaptam, rettenetes volt 2-3 napig :) 33 hetesen voltam orvosnál, akkor mondta, hogy szépen beilleszkedett a szülőcsatornába, jól lent van már, ki is nyíltam és a méhnyak is lerövidült. szerintem azt érezhettem, de ez persze csak tipp.

egyébként szerintem csak uh-ról lehet ezt megállapítani, én nem érzem máshol a babát

2016. júl. 2. 14:15
 4/8 A kérdező kommentje:
Az jelenthet valamit, hogy tegnap is és ma is nagyon aktív a babám? A szokásosnál is jobban. És néha annyira kinyomja magát, hogy iszonyatosan fáj, de nem alul, hanem oldalt. A feje lent van, a lábai viszont az oldalamban. Legalábbis így volt legutoljára (hétfőn, 4D uh-n). Olyan, mintha nem lenne már helye. Vagy ez nem jelent semmit?
2016. júl. 2. 14:29
 5/8 anonim ***** válasza:
75%
ne viccelj már, még van 2 hónapod! persze, hogy egyre kevesebb helye van, de az, hogy aktív inkább annak a jele, hogy jön egy vihar vagy kávéztál, esetleg nem jó pózban fekszel
2016. júl. 2. 14:59
 6/8 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, még van egy kis időm szülésig, de nagyon türelmetlen vagyok már. És amikor jön a lehűlés, akkor mindig kevésbé aktív szokott lenni, ezért furcsa, hogy most ennyire mozog.
2016. júl. 2. 15:01
 7/8 anonim ***** válasza:
még n legyél türelmetlen, mert vissza is tartják a 36.hétig az meg kinek kell,hogy kórházba legyél? amúgy az sem jelent semmit,ha nem száll le teljesen,nekem picit feljebb volt mint kellett volna,de csak többet kellett járkálnom vajúdás alatt,meg ráültettek arra a nagy labdára,szóval az sem gond,ha nincs annyira lent vannak módszerek,hogy a fájások segítségével lejjebb jöjjön
2016. júl. 2. 17:18
 8/8 anonim ***** válasza:
ha a tenyered befér meleid és a pocid pocakod közé,kapsz levegőt akkor pocid leszállt,log lent van.nem mindekinek szál le a hasa.leszált hasbol nem lehet szülést megjosolni. krédező mikro és hogy szültél?
2021. aug. 23. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!