Van itt magas vérnyomásos kismama? Vagy esetleg aki már megszült? Minden rendbe ment?
Fokhagymakapszula, és kevés, vagy nulla külön sóbevitel:)
A mozgás is jót tesz az emelkedett vérnyomásnak.
Nekem csak akkor volt magas, ha a kórházban mérték, ezért itthon mértem magamnak, és a füzetet vittem a vizsgálatokra. A kórházban sosem volt 145 alatt, itthon meg mindig 110-120 között mértem.
szia! nekem az utolsó 4 hétben lett magas, előtte is mérnem kellett, mivel ingadozott. Utolsó 2 nap kellett vérnyomáscsökkentőt szednem. Ahogy beindult a szülés leesett a vérnyomásom a béka s..gge alá, a vajúdás végén össze akartam esni, úgy kaptak el.
Nekem a felkaros vérnyomásmérőt ajánlották, mert a csuklós állítólag pontatlan. Ja, mindkét kezemen kellett mérnem, mert eltérés van a 2 kezem között (átl. 10-20 hgmm).
Alapból magas vérnoymásos vagyok, azonban a 27. hétig rendben volt minimális gyógyszerrel. A 28. héttől kell 3x1 dopegytet szedni délben egy cordaflexszel. Azt mondta több orvos is, hogy többet árt a magas vérnyomás, mint a gyógyszerek.
Unokatestvérem szintén magas vérnyomásos, 5 gyereket szült, mindegyik makk egészséges. Ilyenkor rajta van folyamatosan a vérnoymásmérő szülésnél, kontrollálják. Remélem nélam is így lesz, de megbízom az orvosomban, nagyon lelkiismeretes. Hagyógyszert kell szednedne ijedj meg.
34+5 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!