A terhesség melyik heteiben émelyegtetek, hánytatok?
Nagyrészt ugyebár az első trimeszter szól erről, de olvastam itt olyanokat, hogy a 28. hétig elkísérte a kismamát a hányinger...
Kíváncsi vagyok kinek hányadik héten "kezdődött" és mikor múlt el.
Én ma vagyok 8+1 hetes, de sem émelygést, sem hányingert nem tapasztaltam eddig. Várható, hogy mégis jelentkezni fog? Aki hasonló cipőben volt ebben a szakaszban, az is ossza meg kérem a tapasztalatait.
Nem émelyegtem és nem is hánytam egyszer sem :)
35+4 hkm
Különbözően alakul(t).
1. terhesség: nem hánytam, de durva, egész napos hányinger gyötört a 8-tól a 16. hétig.
2. terhesség: az elején kb. a 6-7 héten volt 1-2 émelygős nap, de azután semmi, de semmi tünet.
3. terhesség: még az elején járok, de már a pozitív teszt előtt két nappal elkezdődött az émelygés, és tart azóta is. Nem hánytam még, de a délelőtti órában, és gyakran délután is gyötrő hányingerrel küzdök (amely akkor sem nagyon múlik, ha eszek valamit). :-)
Én a 4. héten kezdtem el hányni minden reggel és este, közben egész nap hányingerem van és émelygek. Most vagyok a 9. hétben, és egyenlőre csak annyival jobb, hogy már este nem hányok, csak reggel.
Nőgyógyász azt mondta, hogy örüljek, hogy rosszul vagyok, mert ez azt jelenti, hogy a baba szépen, rendesen fejlődik, és egészséges. Jupí!
1. kb a 9-11 hét között volt a csúcs, 1x hánytam a gravidát éhgyomorra vettem be és ki is dobta magát, abba is hagytam utána
2. kb. 8-12 hét között émelyegtem, nem hánytam, de olyan rosszul voltam, hogy a kóla citrommal és narancs naranccsal volt kb az egyetlen, amit le mertem nyelni 2 héten át.
Aztán egyik napról a másikra megszűnt.
első gyerkőccel csak egyszer hánytam, vele nem volt rosszul létsem.
második babánál egyből rosszul voltam, a szülés napjáig. napjában 4x 5x hánytam, és folyamatosan rosszul voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!