Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A roaccutan mennyi idő alatt...

A roaccutan mennyi idő alatt ürül ki a szervezettből? Van aki szedte és utánna terhes lett. Egészséges lessz a baba?

Figyelt kérdés
2008. szept. 26. 16:39
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát, én jó pár hónapot biztosan várnék, nem merném megkockáztatni! Én kb. 3 éve szedtem, de tényleg elég kemény mellékhatásai voltak, eszembe sem jutott volna rögtön utána babát vállalni. Bátor, aki megteszi...
2008. szept. 26. 16:56
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A Roaccutan teratogén, ami azt jelenti, hogy magzatkárosító hatása van. A vetélés fokozott veszélye is fennáll.Nem szabad Roaccutan-t szednie ha terhes, vagy ha terhesség következett be bármikor a kezelés alatt és a kezelés abbahagyása után egy hónapon belül.Szülőképes korú nő csak akkor kaphat Roaccutan kezelést, ha:Súlyos aknéjuk van (ún. noduláris akne, vagy acne conglobata, vagy maradandó hegesedés veszélyével járó akne), mely nem javult más akne-ellenes kezelésre, így a szájon át szedhető antibiotikus terápiára sem.Amennyiben az alábbi feltételek teljesültek:- Orvosa elmagyarázta, hogy az izotretinoin milyen veszélyt jelent a magzatra nézve, és Ön megértette, hogy miért nem szabad teherbe esnie és milyen módon előzheti meg terhességét.- Megbeszélte orvosával, hogy hatásos fogamzásgátlást fog alkalmazni. Az orvos tanácsot ad Önnek a terhesség megelőzésével kapcsolatban, ellátja egy tájékoztatóval is, mely elmagyarázza a különböző fogamzásgátló módszereket. Az orvos elküldheti Önt szakorvoshoz is, aki tanácsot ad a fogamzásgátlással kapcsolatosan.- Ön egyetért azzal, hogy legalább egy, de inkább egyidejűleg két hatásos fogamzásgátló módszert fog alkalmazni, a Roaccutan kezelés megkezdése előtt legalább 1 hónappal, végig a kezelés során és a kezelés befejezése után még további 1 hónapig. Mielőtt elkezdik a kezelést, az orvos terhességi tesztet végeztet, melynek negatívnak kell lennie.- Fogamzásgátlást akkor is alkalmaznia kell, ha nem menstruál, vagy éppen nem él aktív szexuális életet; kivéve, ha kezelőorvosa úgy dönt, hogy ez nem szükséges.- Megérti és elfogadja a havonkénti ellenőrzés és az esetleges további terhességi tesztek elvégzésének szükségességét - ha az orvos indokoltnak tartja - valamint, hogy 5 héttel a Roaccutan kezelés befejezése után is terhességi tesztet kell végeznie. Nem eshet teherbe a kezelés alatt és még 1 hónapig a kezelés befejezése után.- Kezelőorvosa megkéri Önt (vagy képviselőjét) egy beleegyező nyilatkozat aláírására, melyben kijelenti, hogy megismerte a Roaccutan kezelés veszélyeit és hogy elfogadja a szükséges óvatossági intézkedéseket.Ha mégis teherbe esik a Roaccutan terápia során, vagy 1 hónapon belül a kezelés abbahagyása után, azonnal hagyja abba a gyógyszer szedését és keresse fel orvosát. Orvosa szakorvoshoz utalhatja, aki segít a helyzet értékelésében és tanáccsal látja el.Orvosa részletesebb írásos információval is rendelkezik. A fenti információkkal kapcsolatban kérjen bővebb tájékoztatást kezelőorvosától.

Szülőképes korú nőknek csak 30 napra szóló mennyiség írható fel. A kezelés folytatásához újabb felírás szükséges és minden receptet a felírás utáni 7 napon belül ki kell váltani.

Férfi betegek:

A férfiak nemzőképességét a Roaccutan szedés nem befolyásolja, és születendő gyermekére nincs hatással. Ezért a nőbetegekre vonatkozó fenti korlátozások a férfi betegeket nem érintik.

Ne felejtse el, hogy gyógyszerét másnak nem adhatja át, különösen nem nőbetegeknek.

2008. szept. 26. 17:08
 3/6 anonim ***** válasza:
2008. szept. 26. 17:17
 4/6 anonim válasza:
Én Sortretet szedtem(mint a Roacután) és amikor abbahagytam védekezés ellenére is teherbe estem.Orvosi utasításra kellett elvetetnem a kisbabámat!Semmiképp sem tarthattam meg, mert nem telt le az egy hónap tisztulási idő!
2009. ápr. 24. 18:25
 5/6 anonim válasza:
nekem a bőrgyógyász az utolsó beszedett tablettától számítva 1 hónapot mondott
2011. márc. 18. 22:05
 6/6 Makra Edina válasza:
100%

Na akkor én kakukk tojás vagyok! 2005-ben terhes lettem a roaccutan szedése után 3 héttel és mivel nem tudtam 13 évig teherbe esni meg sem fordult a fejemben, hogy elvettessem, úgy éreztem egészséges lesz. Úgy lett és még hozzá egy gyönyörű kislány, jövőre lesz 7 éves és semmi baja sőt... Utána próbáltam megint terhes lenni de mindig elment a magzatom de legalább volt jele, hogy tudok még terhes lenni. Megint elkezdtem szedni a roaccutant, mert már megint kezdett ronda lenni a bőröm, de nem szedtem olyan nagy dozisban csak egy héten 2* vettem be. Védekeztem de valami oknál fogva allergiás lettem a hüvelykarikára és kivettem és mire eljutottam a nőgyógyászhoz, hogy javasoljon valamit terhes lettem.... A nőgyógyászom megállapította a terhességemet és mondta javasolja az elvételét mivel szedtem a gyógyszert, én viszont csak annyit mondtam neki, hogy nem fogom elvetetni, mert ha nem egészséges úgy is elfog menni mivel előtte 4 vetélésem volt. Azt mondta, hogy akkor menjek el vizsgálatokra, hogy biztosak legyünk, természetesen beteg babát én sem akartam, viszont érdekes volt számomra, hogy a roaccutan jó hatással volt mindig a szervezetemre, mert mindig tele voltam energiával...

Most biztos mindenki azt mondja, hogy húúúú a felelőtlenje, de nekem nem volt mit vesztenem, legfeljebb még egy kudarc... Na mindegy én ezt azért írom csak le, hogy nem minden esetben káros a roaccutan, mert nekem mind a két gyermekem egészséges , a kisfiamat februárban fogom megszülni 39 évesen. Nem mondom , hogy mindenki azt tegye amit én csak leírtam az én esetemet. Én nem féltem tőle annyira mint az orvosok, bár lehet, hogy egyedi voltam de én nagyon örülök, hogy így történt. Ja és beszéltem a gyártó céggel is , hogy ők mit mondanak a termékükre, hogy ekkora dozisban szedtem , ők várják a fejleményeket, mert igazából még nem tudnak olyan esetről aki megtartotta volna a magzatát a roaccutan szedése után vagy közben. Mondjuk lehet, hogy az én szervezetemnek szüksége volt erre a szerre, ha másért nem , hogy terhes lehessek és meg is maradjon. Biztos , hogy senki sem egyforma.

2011. nov. 25. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!