Terheléses cukorvizsgálatnál volt valaki, aki a 2 órásnál késett (20 percet)? Mit mondott az orvosa, igy is jó az eredmény? Nem értem el a dokimat, fogalmam sincs, hogy meg kell e ismételni vagy sem.
Nekem azt mondták, hogy ne is sétálgassak, üljek le kinn a váróban, inni is csak ha nagyon muszáj pár decit. Mert a szervezet használ akkor a cukorból és nem lesz valós az eredmény. Pedig jó idő volt, jól esett volna kimenni, de lépcsőzni kellett volna, azt meg nem engedték.
Magas lett a cukrom, nem tudom menni lett volna, ha aktivan töltöm el az az időt.
Erre is kérdezz rá, gondolom ha késtél, akkor 2 óráig tettél vettél.
Szia, szerintem ez egyáltalán nem gond. Én cukorbeteg vagyok 25 éve, két kisgyerekkel, talán tőlem hitelesebb a válasz. Azért kell 2 óra múlva megismételni a vércukor mérést, mivel nagyjából másfél-két óra kell ahhoz, hogy a cukorbevitel miatt a hirtelen megemelkedett vércukor szinted a normálisra visszaálljon. Akkor van gond, ha nem várják ki a 2 órát, hiszen akkor téves eredményt ad, mert 2 órán belül mindenkinek magasabb a cukra.
Tehát az a 20 perc nem befolyásolja az eredményt, mert ha neked a terhelés miatt felment volna 7-8 fölé a vércukrod, az csak jóval később állna helyre, tehát így is hiteles lesz az eredmény.
Nálunk volt ebből a jövés-menésből probléma. Jött egy új hölgy, aki intézte a terhes vérvételeket, és ajánlgatta ő is, hogy sétálgasson csak anyuka, menjen ki a városba stb. Így is tettek. Drasztikusan visszaesett a diagnosztizált cukorbeteg kismamák száma, viszont később egyértelműen látszódott egy-egy újszülöttön, egy-egy koraszülésnél, hogy bizony a kismama cukros. Ekkor derült ki, hogy mi van a háttérben. Egyszerűen a mozgás miatt visszaesett a cukor a normál tartományba és nem fedezték fel a cukorbetegséget. Ezután vezették be újra, hogy a vérvételes hölgy külön figyeli, hogy a kismamák ne mászkáljanak.
2-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!