9 hetes terhes vagyok es duphastont irt fel az orvos barnazasra, mivel egy verrog kifakadt. Mit gondoltok a duphastonrol? Ki szedte? Es segitett?
Én is ezt kaptam barnázásra. Terhesség megtartó gyógyszer. Én 3x barnáztam, a 2. után írta fel az orvos, rá 3 napra megint volt egy barnázásom, a többi majd még kiderül.
Szerintem nem véletlenül írta fel, de a te döntésed, csak nem tudom, mi az, ami miatt nem szívesen vennéd be. Részemről, bármit írna fel az orvos, ami segít megtartani a babát, gondolkozás nélkül bevenném. De ez én vagyok.
A Duphaston progeszteron-pótló, segít megtartani a terhességet. Nem plusz hormon, hanem a szervezetedből hiányzót helyettesíti/pótolja.
Én mindkét fiamnál szedtem a 12. hét végéig.
Ártani nem ártasz vele, az biztos! Ha nem volt progiszint mérés, akkor szerintem jobb, ha szeded. Alacsony progeszteron szint vetélést okoz, ráadásul pont ebben az időszakban, amiben Te is vagy.
Nagyon fontos viszont, hogy ha elkezded szedni, ne hagyd abba orvosi javaslat nélkül, mert szintén vetélést okozhat a hirtelen csökkenő progi szint, amit a gyógyszer megemel.
Nekem sajnos volt vetélésem a 8. héten. Nincs annál borzalmasabb, amikor az uh-n azt látod, azt mondja az orvos, hogy már nincs szívhang :(
Nem lesz egyébként semmi baj, ne aggódj!
Én is szedtem az elején, 7 hetesen volt vérzésem,akkor felírta az orvos és a betöltött 12.hétig szedtem rendszeresen. Semmi rossz nem volt benne,csak az aggódás, és szerencsére jól vagyunk.
33+6 hkm
Hát figyu, annak a kockázata, hogy álmos leszel, és annak, hogy valami baj lehet a babáddal, szerintem nem áll arányban egymással, de te tudod.
igyál sok folyadékot, és mozogj óvatosan de rendszeresen, és akkor a trombózis sem igen fog téged fenyegetni.
9-en elmondtuk, hogy szedd, ha jót akarsz magatoknak, erre te ideírod, hogy semmit nem szoktál bevenni.... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!