10. hetes kismama vagyok és a TSH-m 0,5. Ez mennyire rossz?
Nincs gond. Nőni szokott a Tsh, de pont ekkor van gond, nekem is pajzsmirigyproblémám van, az első 12 hétben a dokim szigorúan kettő alatt tartotta a Tsh értéket, mert ekkor különösen fontos, hogy jó legyen. Nekem a legalacsonyabb érték 0,36 volt. Ha túl magas a Tsh, az meddőséget, vagy ha már terhes vagy, fejlődési visszamaradást okozhat.
Ha viszont nagyon alacsony a tsh akkor lehet hogy a te szervezeted nem bírja majd...nálam szìvdobogásérzést, mellkasi fájdalmat okozott.
Alacsony Tsh egyébként pajzsmirigy túlműködésre utal, és terhességben pont az a normális hogy felpörög egy kicsit úgyhogy nincs gond.
Szia!
Nekem 0,22 volt a TSH-m a 8. héten. Ahogy az előző is írta, ez pajzsmirigy túlműködés, de előfordul ilyen a terhesség korai szakaszában. Lehetséges, h a pajzsmirigy összetéveszti a megemelkedett HCG-t a TSH-val, ezért az utóbbiból kevesebb termelődik.
Voltam endokrinológusnál, 3 hét múlva megyek kontrollra. Ha minden ok, be kell állnia a TSH-nak 2 körüli értékre. Semmi mást nem kell tennem, csak elhagytam a jódtartalmú kismamavitanint és kerülöm a jódot.
Az elevit újra piacra dobta a jódmentes verziót, az összes többi márka sajnos jódot is tartalmaz.
Igen, szerintem utána is ellenőrzik.
Én is gravidát szedtem egy ideig aztán Femibiont. Mindkettő tele van jóddal.
A 0,22-es vagyok, ez a 10. hetem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!