Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ilyen esetben erdemes toxoplaz...

Ilyen esetben erdemes toxoplazmozisra szurni?

Figyelt kérdés

A mult heten teszteltem pozitivat.

Kb 6 hete van macskank, benti es elsosorban en gondozom.

23 eves koromig folymatosan macskak kozott voltam, a szuleimnek volt tobb is, kinti es benti egyarant, majd nekem is, folyamatosan erintkeztem veluk, almot takaritottam, stb. De az elmult 10 evben nem volt macskank.

Van ra esely, hogy ennek ellenere korabban nem kaptam el?

Ugyis megyek maganlaborba mas miatt, szerintetek erdemes ezt is megnezetni?

2016. máj. 31. 16:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha sok macskád volt, akkor igen nagy eséllyel átestél már rajta, mindenesetre óvatosságból figyelj most a higiéniára, és az alomtálcát a párod kezelje.

Nagyon valószínűtlen, hogy nem vagy védett ellene, és most elkaptad volna, de ha nem haltok éhen a szűrés kifizetése miatt, én azért megcsináltatnám. Jobb a békesség.

2016. máj. 31. 16:58
 2/8 anonim ***** válasza:
Mindig volt macskánk és én mégsem kaptam el. Így nézesd meg szerintem.
2016. máj. 31. 17:38
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia! Bár én még csak 24 éves vagyok, de én is csecsemő korom óta vagyok állatok közelében. Szoba cicánk mindig volt, mamáméknál és dédimnél is volt kinti benti macska, kutya és vadászgörény is. Sőt nem egyszer ettem mosatlan zöldséget és gyümölcsöt amit akkor szedtünk. És soha nem kaptam el a toxót!

Nálam 6 hetente vesznek vért és nézik a vérképet. Mióta terhes vagyok, figyelek és nem simogatok macskákat. Ennyit tudok tenni!

35+6 hkm

2016. máj. 31. 17:42
 4/8 anonim ***** válasza:
Mindig volt macskam, a mostani 6 eves volt, mikor terhes voltam. Sose mostuk gyerekkoromban a gyumit, zoldseget a nagyieknal. Negativ volt a toxom, 4 hetente merettem terhesseg alatt, vegig az maradt.
2016. máj. 31. 17:55
 5/8 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat.

Akkor megnezetem, nem nagy osszeg egyebkent sem. Nagyon kivancsi vagyok, mert falun nottem fel, azt hiszem hogy mindennel erintkeztem, amivel lehetseges, de ezek szerint erre sincs garancia...

2016. máj. 31. 19:02
 6/8 anonim ***** válasza:

Az én esetem bizonyítja, hogy nem felesleges a szűrés.

Pici gyerekkorom óta kúsztam-másztam a földön (nekünk is volt nagy kertünk illetve a mamámnál is, akinél szinte az egész nyarakat töltöttem), mosatlanul ettem gyümölcsöt zöldséget, állataink voltak (kutya, macska, tengeri malac, papagáj). Sőt a szüleim elbeszélése alapján egy óvatlan pillanatban még trágyát is sikerült kóstolnom.

Mindezek ellenére nem estem át a toxo fertőzésen, pedig tutira vettem volna az előzményeket tekintve. Természetesen mikor sikerült összeszednem...persze, hogy terhesség alatt. Szerencsére nem lett baj, de én mindenkinem mondom, hogy ha teheti, nézesse meg. Semmi garancia nincs rá, hogy átesett már rajta az ember lánya.

2016. máj. 31. 21:07
 7/8 anonim ***** válasza:
Én mindenképpen csináltatnék
2016. máj. 31. 21:44
 8/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Megcsinaltattam a szurest, kiderult, hogy volt atestem mar a toxoplazmozison.

2016. jún. 25. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!