Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség végén csak a kézfej,...

Terhesség végén csak a kézfej, meg a lábfej dagad? Vagy a többi testrész is?

Figyelt kérdés
A 37 hétben vagyok, mindenem el van dagadva! A combom, akár egy disznóé. A karom nem fér bele a pulcsikba, alig tudok járni. Nem eszem többet, mint régebben, sőt, alig bírok enni! Ez akkor víz rajtam? Terhesség előtt 36-os tuhékat hordtam, ma elmentem vásárolni, és a 42-es is kicsi.
2010. ápr. 10. 21:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos van akinek még az arca is nagyon bedagad :(

Valószínűleg vizesedsz, igen. Iszol elég folyadékot? Én pl nagyon keveset iszok, most vagyok 30 hetes, és a védőnő azt mondta, hogy próbáljak meg sok folyadékot inni, mert aki keveset iszik, annak a terhesség végén mindene bevizesedik, mert a szervezet megköti a vizet azoknál akik keveset isznak.

2010. ápr. 10. 21:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia, minden terhesség más, nem lehet előre megmondani.

Én egyáltalán nem dagadtam semelyik terhességemnél, viszont sokan igen: az egész kezük, lábuk, de találkoztam olyannal is akinek csak a kéz-lábfej dagadt.

Alkat kérdése is.

Persze, víz, szülés után azonnal le fog menni rólad, addig is kitartást! :D

2010. ápr. 10. 21:22
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én toxémiás voltam, és nagyon vizesedtem, de mindenhol. 37. héten megcsászároztak. Mikor kijöttem a kórházból már sok víz kiment belőlem, 13 kg le is ment. Megdöbbentem rajta, de azt mondták, hogy sok volt a víz.
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

én a 23. hét óta vizesedem.először csak a bokám dagadt,aztán elkezdett a térdem is,meg az ujjaim,meg az arcom.

34+3 hetes km

5/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat :) Nem tudtam, hogy csak a kéz-lábfej vizesedhet-t, vagy más testrészek is. Az utóbbi napokban már az eliselhetetlenségig fokozódott a dagadás, remélem ez azt jelenti, hogy nincs messze a szülés. 5 nap múlvaleszek betöltött 37, nem bánnám, ha aznap mennék a szülőszobára :)
2010. ápr. 10. 21:37
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem ilyesztgetni akarlak, de azért ez nem teljesen normáis. Ha van otthon vérnyomásmérőd, ellenőrizd a vérnyomásod. Ha reggelre sem javul a helyzet és bemennék a helyedben a kórházba hogy nézzenek vérnyomást és fehérjét a vizeletben, mert ez lehet a toxémia jele is ami nagyon veszélyessé is válhat.

Általában a boka és a kéz szokott dagadni, vizesedni, nekem a dokim azt mondta hogyha a sípcsontom felett is jelentősen bedagad (ha belenyomod az ujjad és mélyen nyoma marad) Akkor irány az orvos. Én is toxémiás lettem, de minden rendben volt a végén, csak nem szabad félvállról venni.

2010. ápr. 10. 23:15
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Én a 16. héttől vizesedtem nagyon. Először csak a bokám, utána fokozatosan a kezem, combom, arcom...pedig rengeteg vizet ittam. Lehet próbálkozni a sószegény diétával, de nekem nem sokat segített. A lényeg, hogy mindig nézzék a vizeletedet, nehogy legyen benne fehérje (nekem a végén már hetente nézte a védőnő) és mindig (akár 2 naponta) nézzetek vérnyomást, nehogy magas legyen. Nekem ezekkel nem volt baj, csak ronda volt a rengeteg víz. A bokám, térdem szinte azonos méretű volt:(

Sajnos negnehezíti a mozgást is. Én a végén már éjszakáre is rektam egy óriási párnát a bokám alá, hogy reggel ne legyen olyan dagi.

Fontos, hogy a dokinak, védőnőnek mindig mondjad mennyire dagadsz. Sajnos a vége némelyik kismaminak ilyen, de kitartás!!!! Nekem a szülés után kb 2 nappal már volt bokám és térdem is:)))

2010. ápr. 11. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!