Terhesség és méh/darázs allergia?
14 hetes terhes vagyok és allergiás a méh és darázs csípésre, amit bármelyik megcsíp anafilaxiás sokkot kapok és ha nem jön segítség akkor kb 1 óra alatt megfulladok. Nyaralások és egyéb kirándulások idejére mindig váltok ki andrenalin injekciót ami életmentő ilyen esetben.
Az lenne a kérdésem, hogy volt/van-e valaki hasonló helyzetben illetve ha megtörténik a baj akkor az milyen hatással van a magzatra (mind a csípés mind az adrenalin)? okozhat-e vetélést vagy bármilyen fejlődési rendellenességet?
És mielőtt bárki nekem esne, a dokim 3 hét szabin van a google pedig a konkrét kérdésemre nem volt barát.
Az oxigénhiányos állapot a babára nagyon veszélyes.
Amit tehetsz és ez majd gyerek mellett is elkell, hogy legyen mindig otthon, az kálcium ezt lehet ampullában is kapni, és ha bárkinél erös alergia jelentkezik bármire, fulladás pl akkor gyorsan lehörpinti és van idö mentöt hivni.
Nálunk van több nagyon alergiás is a családban, sokszor fulladásig vannak. (méh csak egy de más dolgokra)
Viszont a méhcsipés azért is veszélyesebb terhesen, mert ez az alergiás reakció nagyon gyakori lehet, terhesen olyanra lehetsz alergiás amire normálisan nem, és ezért nagyon sok kismama alergiásan reagál rá.
van egy barátnöm akinek apukája méhész, és öt pl távol tartották nagyon a méhektöl terhesen, mert bizony csúnyán néz ki a fulladás.
Szóval ha lehet figyelj oda, mert ez az alergia nagyon gyors.
Első vok.megkérdeztem a védönőt és kiakasztott.
Azt mondta abban a pillanatban nem fognak a babaval foglalkozni.engem akarnak megmenteni.es majd utana johet a baba.mert neki nem mindegy 2 elet veszik v csak 1.
Miert nem tudnak mindkettonkre figyelni?
Ma megyek a dokimhoz tole is megkerdezem
5.
Ne haragudj de ez mindig igy van lesz es volt hiába mentik a babát ha anya nem lesz Téged kötelesek megmenteni !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!