Pont ugyanúgy vágytatok a 2. gyerekre, mint az elsőre?
Van egy gyerekem már, szeretnénk kistesót, de egyszerűen nem megy. Nem volt könnyű az első terhességem, teljesen kikészültem a végére (minden szempontból). Ha erre gondolok, még mindig kiráz a hideg. Egyelőre nagyobb bennem a félsz a terhességtől, mint a vágy a tesó után. Mit tudok szerintetek tenni, hogy javuljon a helyzet?
Köszönöm a segítséget!
Nálam mindig egyértelműen megjött a vágy az újabb gyerekre, pedig nekem sem voltak könnyűek a terhességeim. Sőt. A negyediken konkrétan emiatt gondolkodtunk irtó sokat, mert be kell vállalni a "problémás időszakot".
Bevállaltuk, hát tényleg problémás megint, nem is kicsit, de a gyerek miatt ezen végig kell menni, ez van... :)
Egyébként szerintem az teljesen mindegy hogy 40-el vagy 41-el szülsz, ha már nem az első terhesség.
Tehát egy kicsit még várhatsz nyugodtan, hogy megérjen a dolog.
első
Igen. Addig nem vállaltuk a másodikat, amíg nem vágytunk rá.
Miért kellene sietnetek?
Általános igazság, ha nem sok idő telik el a két terhesség/ szülés közt, akkor a második könnyebb.
Szerintem, ha szeretnél, vágjatok bele! A második mindig könnyebb! :-)
Leginkább tesót szeretnék a gyerekemnek, ez a fő ok.
igen, hallottam, hogy könnyebb, meg, hogy hamarabb eltelik. :)
A legfontosabb az lenne, hogy elfogadd a tényt, hogy ténylegesen vágysz a második gyermek után.
Nagyon jó lenne, ha fel tudnád dolgozni az első terhesség nehézségeit.
Én kis korkülönbséget akartam, előre azt gondoltam, ha fél éves lesz az első, akkor hozzá fogunk a tesóhoz. Amikor eljött a fél év, még túl fáradt és leterhelt voltam. Hónapról hónapra, lassan ért meg bennem hogy tényleg akarom. 1 éves elmúlt a lányom, mikor eljött az idő, de egy bezegség miatt még 3 hónapot kellett várnunk. 17 hónapos volt, mikor megfogant a tesó, most szépen lassan szoktatom magam a gondolathoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!