Babakelengye vásárlásánál, mennyi pénzzel számoljak?

Attól függ, hogy újonan veszed, vagy használtan.
Újonan a legolcsóbb árakat írom, határ a csillagos ég: kiságy 12 000 ft, babakocsi 40-50 000 ft, bébihordozó 15 000 ft, body: 700 ft / db.
Én megvettem egy csomó mindent használtan, és tényleg jó állapotban vannak, így minden a fele, 1/3-a volt.

Tényleg attól függ milyen minőségűt akarsz.
Mi kiságy+pelenkázót (használt) vettünk 35 000-ért.
Hordozó (új) 8 000Ft
Babakocsi (új) 47 000Ft
Az ilyen apróságok mint pl. mellszívó, orrszívó, pelenka, textilpelenka, ruhák stb. ezekre nyugodtan számolhatsz szerintem durván 100 000Ft-ot. Persze ez is attól függ milyet akarsz belőle. Lehet sokkal kevesebből kijön ha mindent használtan veszel, de mi pl. egy csomó kisruhát kaptunk, megvan már mindenünk és durván 200e-ből hoztuk ki az egészet.

Hát azért az előttem szóló kissé túlzásokba esett... 200e Ft?
Szerintem nem kell újat venni mindenből, úgysem sokáig fogja használni a baba. De pl. kiságyból mi újat vettünk, mert több gyerkőcöt akartunk, és így megérte. Ráadásul olyat vettünk, ami ággyá alakítható. (Ez kb. 35e Ft)
Babakocsiból én nem vennék drágát, tök mindegy, úgysem fog benne sok időt eltölteni (általában). (20e Ft)
Hordozóból jó minőségű kell, de abból is van olcsóbb is, nem a legdrágább kell, mert az sem jobb. (15e Ft)
Ruhát nem kell sokat venni, szerintem elég úgy 5 db rugdalózó (a legjobb a plüss anyagú talpas, az jó meleg), ugyanennyi body, 2 sapi, 1 kabát (ezt egy kicsit nagyobbat vegyél, mert úgyis gyorsan kinövi, pár hetesen meg úgyse zavarja, ha egy kicsit nagy rá), kesztyű. Rugikat nagyon jó áron lehet kapni a Corában, de ha használtat akarsz venni, akkor pl. a Teszveszen fillérekért adnak nagyon jó állapotban lévőket. (Ez szerintem nagyon-nagyon max. 20e Ft) Ennél ne vegyél sokkal többet, mert főleg egy újszülött az 56-os ruhákat iszonyú gyorsan kinövi. Inkább ezt is úgy vedd, hogy pl. 3 db 56-os, meg 2 db. 62-es.
És persze kell még egy takaró, meg egy csomag textilpelenka is, ami tényleg nagyon hasznos. (5e Ft)
Pihenőszéket én nem vennék, a hordozóból is jól el tud nézelődni.
Mellszívót venni sem kötelező, kézzel is lehet fejni (már aki tud...). Én nem tudtam, úgyhogy vettem egyet, amikor kijöttünk a kórházból, de csak 1 hónapig használtam.
Orrszívót feltétlenül vegyél, de ez nem drága, úgy 1500 Ft körül van, ha jól tudom.
Pelenkázó lapnak is jó hasznát vennéd.
Meg kell még valamilyen fürdető, kiskád, törölköző a babának (5e Ft)
Tehát mindenestől szerintem, ha nulláról kezdesz, akkor is úgy 120e Ft-ból meg lehet úszni a kezdést, és akkor már tényleg minden megvan. De ebből azért lehet még faragni, pl. a kisággyal, ha használtat veszel, és pl. csak a matracot veszed meg újonnan.

Nálunk corrado babakocsi használtan 15,pelenkázó+kiságy 25,utazós ágy 5.Hordozó 10,babaruhákat kaptuk meg többnyire használtan vettük.
Pihiszék nincs és nem is lesz.
Nézd meg a teszvesz.hu oldalt.Potom pénzért lehet nagyon jó dolgokat kapni.

Második vagyok. Mi mindent 200-ból hoztunk ki úgy hogy új dolgok is vannak közte, szerintem egyáltalán nem sok. És ebbe minden apró dolog benne van.
Szerintem kb ennyibe van durván, de meg lehet úszni persze olcsóbban is, de minimum 100-150E Ft.

Szia!
Szinte mindenhol lehet találkozni turkálókkal. Vannak kifejezetten gyerek turik is. Én onnan vásároltam. Nagyon újszerű ruhákat és hordozót is onnan szereztem. A babák nagyon gyorsan nőnek. Ebben a korban még azért kerülnek turiba a ruhák, mert a baba kinőtte őket, és a szülőknek már nem kell. Rengeteget spóróltam ezen.
Köszönöm a válaszokat, én kb 150.000 ft-ot szánok rá. A nagyobb dolgok, mint írtam megvannak, így biztos kijövök belőle. Ruhák ügyében, meg tényleg jobban járok a használttal.
Üdv

Szia.Ez szerintem pénztárca függő :)200ezer szerintem nagyon sok.De hát van aki megengedheti.Mi kaptunk kiságyat,de újonnan van 12ezerért,ami szerintem szép és jó(nem gagyi).
Mi nagyon szép babakocsit vettünk használtan(ki kell fogni)Szinte új,Retrus 14ezerért,hordozó szintén használt és gyönyörű állapotú 4500ért.Nagyon sok mindent találsz a tesz vesz oldalon jó áron.És vannak bababörzék ami rendkívül jó.Én 12ezret hagytam ott két nagy szatyor ruháért.Vannak még "aproságok" amik kellenek.Mi olyan 60-70ezret adtunk ki eddig,és már csak a kiskád van vissza:)Jól nézz körül :)Minden jót
34hetes kismama

150-ből simán ki lehet hozni, én nem fogok rá ennyit szánni.
22 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!