Mi történik pontosan az első terhességi vizsgálaton?
Arra lennek kivancsi, hogy pontosan hogyan/milyen eszkozokkel/vizsgalatokkal tortenik a terhesseg megallapitasa? A szivhangot mivel merik es hogyan? Nagyon reszletesen le tudnatok nekem irni? :)))))
6 hetes vagyok, igy meg korai lenne dokihoz menni, de nem birok magammal, annyira izgatott vagyok!
Nekem simán csinált egy hüvelyi uh-t. Azon meg lehetet már hallgatni a szívhangot is. Megmutogatott mindent amit lehetett meg megmérte.
Utánna manuális vizsgálat volt. Kitapintotta a méhet hasfelöl meg hüvelyi vizsgálattal megnézte a méhszájállapotát
Plusz csinált egy citológiát, ami ugyan úgy ment mint bármikor máskor.
Ezek után már csak papír munka volt meg megbeszéltük hogy mire figyeljek, átbeszéltük a kérdéseimet, meg elmondta milyen vizsgálatokra kell még mennem és mikor menjek vissza.
Azt hozzáteszem, hogy én magánban voltam. 7+1hetes volt akkor uh szerint a pici és volt már szívhangja
Én tegnap voltam magánrendelésen. 7 hetes vagyok és első baba, tehát ez nekem is újdonság volt. Engem nagyon gyorsan "letudott" az orvos, de szerintem azért mert sokan járnak hozzá (még utánam is voltak) és a rendelési ideje 18-ig lenne, de én 17:30-ra mentem és 19-re kerültem a rendelőbe.
Le kellett alulról vetkőzni, szoknyám az maradhatott de persze felhajtottuk, felültem a vizsgáló székbe, ahogyan mondta. Mellettem volt az UH gép meg a párom is bejött amúgy és akkor hasi ultrahangot csinált az orvos. Gyorsan elmondta hogy hol a méh és hogy szépen látszik a petezsák meg a szikhólyag. Aztán egyből megtalálta az embriót majd pedig mondta hogy meghallgatjuk hogy pulzál-e a szíve. És szerencsére igen, dobogott a szíve is amit hallgattunk!! :) Gyorsan végeztünk az egésszel. Én örültem volna hogy ha kicsit több időt szakítunk rá, mert alig győztem figyelni annyira gyorsan történt az egész. :( Aztán meg elmondta hogy mit lehet és mit nem. Felírt egy terhesvitamint meg mondta ha görcsölnék magnéziumot is vegyek. Ha bármi baj lenne éjjel-nappal hívhatom. Képet sajnos nem tudott adni a babámról mert nem volt papírja...:( Mondta, hogy 3 hét múlva menjek vissza legközelebb azaz a 10. héten.
10 ezret kért ezért a vizsgálatért.
Kedves volt meg minden, csak én az nem tetszett hogy hamar "letudott" én meg alig bírtam felfogni.
Miskolc SZTK.
Behívtak (időpontom volt), kérdezte a doki, hogy miért is mentem. Mondtam, hogy kimaradt a menstruációm és pozitív lett a terhességi tesztem. Kérdezgetett (legelső vérzés, utolsó menstruáció első napja, előző terhesség-, szülés volt-e, ha igen mikor, hogyan zajlott, stb.), az asszisztens mindent leírt. Vetkőzzek le, megvizsgál. Először manuálisan vizsgált, levette a citológiát is (nem volt 1 éven belül). Mondta, hogy nagy a valószínűsége a terhességnek, de biztosat az UH fog mondani. Kérdezte, hogy ez most jó nekem? Mármint hogy terhes vagyok? (Én vigyorogtam, mint a tejbe tök, annyira örültem :D) Felöltöztem, átmentünk az UH-ra. Hasit csinált. Menstruáció szerint 9 hetesen mentem, UH szerint viszont 8 hetesnek felelt meg az embrió. Meghallgattuk a szívpulzálást, megmérte, közben mutogatott mindent, amit tudott. Bediktálta az adatokat az asszisztensnek, visszamentünk a rendelőbe. Ott megcsinálta a rizikóbesorolást és kiadta a papírt az egész vizsgálatról, terhesség megállapításáról, amivel a védőnőhöz irányított. Nagyon rendes és lelkiismeretes doki volt, fél órát biztos bent voltam, pedig SZTK, és voltak még utánam is bőven.
Békés megye, magándoki.
3. gyerek, nem aggódtam már annyira, így csak 8 hetesen mentem, hogy tuti legyen szívhang. Megbeszéltük az alapinformációkat: utolsó menstruáció első napja, a ciklus hossza, előző terhességek, szülés hol, mikor, hogyan zajlott, van-e panaszom. Ezután levetkőztem, megvizsgált. Nem csinált rákszűrést, mert fél éve volt egy. Hüvelyi uh volt, mindent lemért, megmutatott, meghallgattuk a szívhangot. Beírta az adatokat, nincs asszisztense, így kicsit hosszú idő volt. Megcsinálta a rizikóbesorolást, elmagyarázta, miért kell ez. Beszámoltam neki a pajzsmirigy betegségemről, amit a legutóbbi találkozásunkon még nem tudott. Majd végül ideadta a papírokat, amivel a védőnőhöz mehetek.
Elmondta a változásokat a terhesgondozásban (elég sok minden változott az utóbbi 4 évben), majd megbeszéltük a következő időpontot. 7000 Ft a díja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!