Minden Védőnő másképp viselkedik? Nincs egységes követelmény velük szemben?
Azért kérdezem, mert olyan dolgokat olvasok itt a védőnőkkel kapcsolatban, amiket én egyáltalán nem tapasztalok: nem néz magzati szívhangot, nem jött ki környezet-tanulmányra, nem kaptam tőle babakelengye listát stb. stb..Tehát: azon kívűl, hogy megméri a vérnyomásomat, és megnézi a vizeletemben a tesztcsíkot, súlyt mér, beírogatja a kiskönyvbe amit kell, és felteszi a sablonos kérdéseket , ezeken kívűl semmit nem csinál.
33 hetes pocakos
Szerintem az "egységes" követelménynek számít mindaz, amit kérdésedben leírtál. A többi meg egyénfüggő, ki mennyire "lelkes" és él a hivatásának. Én pl. jókat szoktam nevetni rajta. Legutóbb a mázsálóján 90 kilónak mért le (77 voltam akkor), abból lealkudtam 10 kilót és beírt, hogy nyolcvan kilós vagyok. Majd a lábamat kezdte az ujjával nyomogatni és megállapította, hogy vizesedem. Hiába magyaráztam neki, hogy totál átfagytam és érzékeny a bőröm. Ő erre azt mondta: 90 kilósan már vizesedik az ember. Erre jót nevettem és megköszöntem az odafigyelését. :)
Babakelengyét letölthetsz a netről is, ezek talán újszerűbbek, mint az övé. A szívhang- vizsgálatot meg kérd !!
Én is azt hittem van vmi követelmény, aminek meg kell felelniük, de én is itt szembesültem vele hogy mindenhol másképp mennek a dolgok.
Nálam sem nézte még a szívhangot, pedig már mi is 32 hetesek vagyunk.
Én írtam a babakelengyés kérdést, hogy most akar adni majd, de azzal is már kicsit elkésett véleményem szerint. Viszont hallottam hogy van ahol már egyből odaadja hogy apránként szerezd be. Ha mondjuk nem lenne internetünk nem tudom honnan tudtam volna hogy mi kell a babának vagy mi nem. Szóval érdekes dolog ez.
Amit leírtál nekem is annyit szokott csak csinálni. És nálunk sem volt még, mondta hogy majd a 35.hét körül ha az megfelel nekem. Hát nem akartam mondani hogy feleslegesnek tartom akkor már meg honnan tudjam akkor mi lesz, lehet már a kórházban leszek.
Második vagyok, a legjobb eddig az volt tőle mikor először mentem azt mondta ne egyek marhahúst meg vörös húsokat, 4 hét múlva mikor mentem az ellenkezőjét állította. Ugyanezt eljátszotta az intim mosakodó géllel, mondta hogy használjam, aztán megint mikor mentem hozzá kérdezi hogy mivel mosakszok ott lent, reméli csak sima vízzel, aztán mondtam hogy hát ő mondta hogy használjam a mosakodógélt mire elmagyarázta hogy az pedig mennyire nem jó... Na hát akkor ezen igazodjon ki az ember!:S Van egy két ritka idióta, már elnézést.
Annak mondjuk örülök, hogy a vizeletet legalább mindig megnézi, meg a vérnyomásomat.:)
Az én védőnőm folyamatosan hülyeségeket beszél, nem szívesen megyek oda, mert tök idegesen jövök el tőle mindig. A kedvencem: "a nagyfejű emberek okosabbak".
Amúgy méri a vérnyomásomat, a súlyomat, a hasamat körbe, és nézi a babám szívhangját. Mást nem csinál, csak idegesít a "jótanácsaival", meg az idióta statisztikáival jön állandóan.
Üdv, 29 hetes kismami
Szerintem területe válogatja, hogy a védőnőnek mi a feladata.
Babakelengyelistát én sem kaptam.
Viszont kaptam helyette egy csomó újságot, és azokban volt.
Környezettanulmányra igaz, kijött.
Magzati szívhangot nem néz, hisz 4 hetente megyek dokihoz, ő akkor nézi.
De alapjáraton a védőnőm nekem is csak megméri a súlyomat, vérnyomásomat, pistesztet csinál, válaszol a kérdéseimre, odaadja a beutalókat és ennyi.
22 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!