Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ellenanyag szűrés mire való,...

Ellenanyag szűrés mire való, és mi számit rossznak es mit tesznek olyankor?

Figyelt kérdés
2016. máj. 5. 12:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

arra való, hogy megnézzék, nem termelődik-e az ellenanyag.

az számít rossznak ha termelődik...

anti D injekciót kaptam én, nem tudom milyen lehetőség van még

2016. máj. 5. 12:34
 2/11 A kérdező kommentje:
Úristen és mi van ha termelődik? Az a baba ellen termelődik vagy mi? Sok embernek van vagy ritka?
2016. máj. 5. 12:36
 3/11 anonim ***** válasza:

Azért is fontos, mert a vérkészítményeket már antianyagok szerint is szelektálják. Minden szülésnél feltételezik, hogy szükség lesz rá, ezért ha valakinek ellenanyag van a vérében, akkor a vérbanknál jelzik, hogy ilyen igény felmerülhet majd.

Az anti-D akkor kell, ha te negatív vércsoportú vagy, az apa pedig pozitív. Ha a gyerek vércsoportja is pozitív lesz, akkor beböknek szülés után egy injekciót. Ennek az első szülésnél nincs jelentősége, viszont a második terhességnél gondot okozna, ha nem kapnád meg az injekciót.

Én is megkaptam, pedig letettem a nagyesküt, hogy egy gyereket terveztünk, nem lesz több, mégis kötelezően beadták (férjem AB+, én 0-, gyerek pluszos).

2016. máj. 5. 12:46
 4/11 A kérdező kommentje:
Én 0 plussz vagyok az előző vérkép alapján...na mindegy én már semmit nem értek. Már mindenen aggódtam, erre még ez a hülye ellenanyag vizsgálat is,életemben nem hallottam róla,hát komolyan mondom diliházba kerülök mire ennek vége...
2016. máj. 5. 12:51
 5/11 anonim ***** válasza:
Háromszor is néznek a terhesség alatt ellenanyagot, készülj fel :)
2016. máj. 5. 13:39
 6/11 anonim ***** válasza:
nekem csak egyszer néztek (az első trimeszterben). az amnióm előtt kaptam automatikusan anti d-t, nem kérdezték, hogy mizu van. a császárkor meg bekérték a papírt a terhesség elejéről, hogy milyen a vércsoportom (0+)
2016. máj. 5. 13:49
 7/11 anonim ***** válasza:

hű kérdező, nem lehet egyszerű eset...

gondolom akkor első terhességed, így nem kell aggódnod. szülésnél kerülhet a szervezetedbe, szóval a második terhességtől lehet gond az ellenanyag termelés ami azt jelenti, hogy anya és baba összeférhetetlen.

de ez csak és kizárólag akkor gond ha anya negatív a baba pedig pozitív.

mivel te pozitív vagy, ezért csak azért néznek nálad 3x ellenanyagot, mert nem tudják kivenni a kötelező vérképből. de jelentősége nincs nálad

2016. máj. 5. 14:30
 8/11 A kérdező kommentje:
Jo csak mindig nezem a forumokat,es barmit nezek, barmilyen kerdeskort,mindig 2 percen belul talalok valamit,amire valaki azt irja,hogy neki (vagy egy ismerosenrk) PONT emiatt halt meg a babaja:S
2016. máj. 5. 15:56
 9/11 anonim ***** válasza:

7-es, ez nem igaz, hogy ha valaki pozitív, akkor nem lehet gond. Én 0 Rh pozitív vagyok, és mégis pozitív az antitest szűrésem, mivel az alcsoportokban megjelent egy E nevű antitest. De van még K, C, stb. Az Rh összeférhetetlenség egy főcsoport (mondjuk így), de azon felül van még sok más dolog is.

Nekem havonta kell járnom vérvételre, és fokozott UH ajánlott. Bizakodom, hogy nem lesz baj.

Kérdező, ha első terhesség, akkor nem lesz most gondod, ne aggódj.

2016. máj. 5. 16:37
 10/11 anonim ***** válasza:
Én negatív vércsoportú vagyok, 2 pozitív kislányt szültem már. (Harmadikat nem tervezünk) Első szülés után kaptam Anti-D-t, mégis volt ellenanyag termelődésem a második terhességem alatt. Semmit sem csináltak, nem is aggódott senki értünk. Egészséges lett a második lányom is, kiírás előtti napon született, magától indult be a szülés, simán hüvelyi úton született. Még a császár sem volt indokolt. Annyi történt, hogy kb. 10 szóból áll, hogy milyen vért kaphatok, mert mindenféle betű és szám van a papíromon. Ne olvass semmit a neten, mert tele van ökörséggel és csak magad stresszeled. Ha megszületett a baba, akkor pláne felejtsd el az internetet!
2016. máj. 5. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!