Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha most 11 hetes terhességtől...

Ha most 11 hetes terhességtől a szülésig táppénzen vagyok, akkor a GYED-em a teljes fizetési átlag 70%-a lesz, vagy a 70%nak a 70%-a?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy a szülést megelőző év átlagát veszik, csak azt nem, hogy a brutto, vagy a nettót.

És mivel táppénzre vagyok kényszerülve most akkor jóval kevesebb lesz a GYED-em, mintha teljes fizetéssel lennék még ebben az évben?

2008. szept. 23. 18:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Én amikor a táppénzen gondolkodtam utánaérdeklődtem, ott azt mondták, hogy a táppénz nem számít bele az átlagba, csak a betegszabadság, ami az első 15 munkanap, és az összege több mint a táppénznek.
2008. szept. 23. 19:44
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönom szépen a választ!

Ez azt jelenti, hogy a rendes fizetésem után fogják megállapítani a GYED-et (mintha azt kaptam volna végig)?

2008. szept. 23. 20:13
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen.

Én az első gyerekkel az 5. héttől, most a másodikkal a 9. héttől végig táppénzen voltam. A Tgyás-t, és a GYED-et is a fizetésem alapján számolták.

2008. szept. 23. 21:32
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia! A tényleges fizetés alapján van számolva. A táppénz kieső időnek számít, tehát ezzel nem számolnak, csak a betegszabadsággal, amit a munkáltató fizet, ez a táppénz első 15 napja és a bruttó kereset 80%-a.

Mindig a bruttóból számolnak, a tgyás (terhességi gyermekágyi segély) a bruttó átlagkereset 70%-a és csak szja-t vonnak belőle és 168 napig jár. Utána jön a gyed (a gyermek 2 éves koráig) ennek összege maximálva van (olyan 85.000 Ft körül, bruttó), ebből nyugdíjjárulékot és szja-t vonnak. Aztán a gyerek 3 éves koráig van a gyes, ami nagyon kevés.

2008. szept. 24. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!