Miért írják azt sokszor a kismamák, hogy hetesek vagyunk, amikor az anyánál az utolsó mensitől számolják a terhességet, de a baba viszont 2 héttel fiatalabb?
A baba korát az utolsó mensi első napjától számolják. Ezt így fogadták el orvosilag. És pontosan amúgy sem tudhatod, hogy mikor fogant a baba. Emiatt ha az anyuka 20 hetes, akkor a babája is 20 hetes.
Üdv 29 hetes kismami
De valahogy tudnunk kell egy nyelvet beszélni. Elég bonyolult lenne azt mondani, hogy én 38 hetes terhes vagyok, de a babám valójában csak kb. 36 hetes.
Nyilván épp a hasonló félreértések elkerülése végett találta ki az orvostudomány ezt az egységes számítási módszert.
Egységesítették, és az utolsó menzi első napja lett a megállapodott időpont. Majd a 13. heten megallapitjak a biometriai alapon a pontos korát, onnantól az számit (nekem egy nap elteres volt). masresztről nem törvényszerű a 14. napon levo peteeres 28 napos ciklus eseten sem, ugyertem elofordulhat spontan peteeres is.
valahogy kotekves, én például 29 éves vagyok, és a csak a babócám 17 hetes és egy napos, én nem :D
De ez igy jó, az emberek szeretnek egyszerűsíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!