Ha idén masfél hónapot munkanélkülin voltam, de most 2 hete újra munkaviszonyban vagyok, mikortól mehetek el táppénzre?
Lehet, hogy kijavít valaki, de mivel 30 napnál hosszabb megszakítás volt a biztosítási jogviszonyodban, így csak annyit lehetsz táppénzen, amennyit az új munkahelyeden ledolgoztál.
Jelenleg 2 hetet.
4 hónapod van hátra. nem tudom, hogy jogosult vagy-e csedre.
ha igen, akkor 3 hónap múlva azt igényeled, tehát 1,5 hónap munka-1,5 hónap tp
ha nem vagy jogosult csedre akkor 2 hónap munka-2 hónap tp, bár erre azért ráhagynék 1-2 hetet, nehogy túlhord ;)
Ha a munkanélküli előtt volt munkaviszonyod és a munkanélküli alatt azt érted, hogy kaptál álláskeresésit is, akkor nem szakadt meg a biztosítási jogviszonyod, tehát már most elmehetnél tp-re és mindent kapnál.
Ha nem így van, tehát csak regisztrált munkanélküli voltál, akkor ahogy az előttem szólók is írták, csak az új munkaviszonyodban elért biztosítási időre mehetsz tp-re.
Ha megvan egyébként a szülés időpontjához képest az előző 2 évben a 365 napod, akkor ugye jár a csed, gyed és ugye kezdheted a csedet 28 nappal a szülés előtt, és ha még az sem lenne elég akkor előtte tudsz eljönni tp-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!