Ha nem 9 és 18 óra között aktív a baba az baj?
A szülésznő azt mondta, hogy a két időpont között írjam fel a magzatmozgások számát. Ha csak kaparászás van, az nem számít és ha 1 percen belül többet is rúg, az 1-nek számít.
Azt is mondta, hogy a kismamák általában 9-től aktívak és este 6 után már nem, így ezért van az idő.
Viszont én még dolgozom, így 6-kor kelek, 7-kor indulok a melóba és fél 8-kor már a gép előtt ülök a munkahelyemen. Délután 5-ig dolgozom, soxor 6 óra, mire hazaérek, ha még be is vásárlok ezt-azt.
Általában 6 felé, amikor kelek, akkor aktivizálja magát a baba is és olyan 8-ig jókat mozog, rúg. Viszont ugye ez 9 előtt van, így nem számít. 9-től szinte alig érzem, mert hol ülök, hol állok, jövök-megyek, amit éppen a munkám megkíván. Valszeg ez elringatja. Aztán 6-kor hazaesem, főzök valamit és olyan este 9 körül ülök le a tv elé picit, aztán csak ezután érzem újra, hogy beindul és pörög-forog, rugdos. De ez ugye megint nem számít, mert 6 után van.
Ma direkt figyeltem, hogy 6-8-ig 12-őt rúgott, aztán 8-tól 13-ig semmi nem volt, mert takarítottam, főztem, stb, 13 és 14 között 6-ot rúgott, ebéd után, aztán elmentünk egyet kirándulni, addig megint semmi. Most este 7 óra van és a figyelendő időpontban csak 6 volt a mozgás. Most, hogy leültem, most kezdem érezni, hogy megint kezd rugdosni, aztán valszeg lesz 8-9, mire komolyabban belekezd.
Most ez így nem jó? Mennem kéne dokihoz?
Nekem úgy mondta az orvosom, hogy minden mozgás számít, a kaparászás is. Nekem 32 hetes koromtól kellett. Mozgássorozat szintén nem számított nekem se többnek.
Egyébként mindegy mikor. Te tudod milyen időben aktív a babád, ha 18 órától mondjuk este 10-ig elégszer érzed, akkor ő jól érzi bent magát. Én nem számoltam csak ha lustább napja volt. Ha már délelőtt hasonlóan volt aktív, mint amúgy is szokott akkor nem láttam értelmét.
Jajjmár, hogy mondhatott ekkora hülyeséget a szülésznőd??? Nyugodtan mondd meg neki, hogy a te gyerekednek sajnos nincsen órája odabent... -_-
Pont eleget mozog, tök mindegy, hány órakor. Enyémek sokszor este 11-kor kezdtek bulizni, amikor kényelmesen elheveredtem az ágyamban. :)
Ez mekkora hülyeség!
Az a pici manó honnan a csudából tudná hogy hány óra van. Ő aszerint mozog, hogy te mikor mit csinálsz. Ugye nem fizetsz ezekért a hasznos tanácsokért a kedves szülèsznőnek???
"Azt is mondta, hogy a kismamák általában 9-től aktívak és este 6 után már nem, így ezért van az idő."
Én is dolgozom. Az én babám délelőtt alszik vagy valami hasonlót csinálhat, mert nem nagyon jelentkezik be. Délután 3 felé szokott nagyon aktív lenni. Egészen hajnalig. :)
És hétvégén, amikor nem dolgozom, akkor is ugyanígy. Ma éjjel is felkeltem hajnali fél 1 körül, és nem tudtam visszaaludni, mert nagyon dolgozott bent a pici. Csak úgy püfölte a hasam/oldalam belülről. :)
24hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!