Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hasi ultrahang vizsgálatnál...

Hasi ultrahang vizsgálatnál is észlelhető a szívhang?

Figyelt kérdés

Jövőhéten hétfőn megyek nőgyógyászhoz.

Van 3 db egyértelműen pozitív tesztem.

A hüvelyi ultrahangvizsgálatba nem fogok beleegyezni, mert féltem a babát.

Február 28-án jött meg az utolsó vérzésem, március 8-án teszteltem először.

Egy ilyen idős terhességnél hallható lesz majd a szívhang?

2016. ápr. 13. 11:22
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Hadd ne kelljen már magyarázkodnom idegeneknek...

Ha nem arra válaszolsz, inkább ne írj semmit.

2016. ápr. 13. 12:01
 12/20 anonim ***** válasza:
49%
A hasi es a huvelyi vizsgalat is ultrahangokkal tortenik, tehat nem az ultrahangtol hanem a behatolastol felted a babad?
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Normális orvoshoz menj, aki nem egy állat. De egy egészséges terhesség egy hüvelyi uh-tol nem szakad meg. Ha ilyen félelmeid vannak, akkor rohadt kemény kilenc hónapotok lesz, mert akkor gondolom.a pároddal sem leszel együtt... Egy kicsit tájékozódj és ne egy esetből vonjál le téves következtetést.
 14/20 anonim ***** válasza:
65%

Hasival nem igazán fogja látni, mert a szeméremcsont leárnyékolja. A 12. hétig nem sok haszna van a hasi UH-nak, mert abból az irányból szervek és csont is árnyékol, ergo a nagy semmit nézegetik.

Hüvelyi UH-tól, vagy szextől sem szakad meg terhesség. Az, hogy az első UH időpontja és az amúgy is vetélésre ítélt terhesség megszakadása hasonló időpontra esik, az nem ok-okozat, hanem statisztikai egybeesés. Leggyakrabban a 6-10 hét között szokott az amúgy sem életképes terhesség megszakadni, és jellemzően valamikor ekkor történik az első UH is.

Aznap, amikor megfogant a lányom, utaztam BKV-val. Ez nem jelenti azt, hogy a BKV-n utazás elősegíti a teherbeesést. Érted, ugye?

2016. ápr. 13. 13:41
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Az UH gép minőségétől függ. De egy normál terhesség nem fog megszakadni egy hüvelyi UH-tól. Szimpla véletlen egybeesés, hogy valakinek a terhessége épp egy hüvelyi UH után szakadt meg.
2016. ápr. 13. 16:46
 16/20 anonim ***** válasza:

Én sem értem a félelmet teljesen, a hüvelyi UH ne egy durva dolog.

Kenetet sem engedsz levenni? Nekem arra mondta a doki, hogy óvatosan veszi, még akkor is, ha esetleg nem lesz értékelhető a minta, mert ha nagyon sokat akarna, az erőteljes piszkálás esetleg megbolygathatja a dolgokat. Elsőnél sikerült neki elég mennyiséget levenni, második babánál nem lett értékelhető eredmény.

2016. ápr. 13. 20:55
 17/20 anonim ***** válasza:
2.babàmat vàrom. A 12.hètig hüvelyi uh-t csinàlt a dokim mind a kettőnèl,az elsőnèl mèg ràkszűrès is volt ès semmi baja nem lett egyiknek sem. Egyèbkènt pont ezért csinàlnak koraterhessègben hüvelyi uh-t,mert a hasi uh-n nem làtni semmit. Rengeteg ilyen kèrdès van itt gyk-n,hogy "a doki mèg nem làtott semmit,van e remèny stb."aztàn kiderülmhogy hasi uh-t csinàltak a kèrdezőnek. Ennyire nem kell ràparàzni szerintem.ha megbìzol a dokidban ès normàlis is,akkor meg főleg nen kell aggódni.
2016. ápr. 13. 21:35
 18/20 anonim ***** válasza:

ha ügyes az orvos és jó a gépe akkor már látni fog pulzálást.

de ne haragudj, ha nem állat módjára vizsgál az orvos hüvelyi uh-val akkor nem lesz semmi gond. nálam volt olyan 3 héten át,hogy minden héten hüvelyivel megnézték a babát, mert elég komplikált terhességnek indult és hasin a tékasejtes cystak nyomták a méhem. 30 hetes elmúltam, az ég világon semmi gond. és a későbbiekben lesz tenyésztés, cytológia és méhszájvizsálat is...azokat nem igazán kellene megtagadni...

2016. ápr. 14. 00:49
 19/20 A kérdező kommentje:

Nincs saját orvosom, a kórházi szakrendelésre megyek, és ezért félek, mert általában futószalagon követik egymást a kismamák, az orvosok meg magasról sz*rnak rájuk.

Lehet, hogy már most magánrendelésre kellene mennem.

Ahol esetlegesen egy rövid megbeszélést követően megnyugodnék, hogy nem valami hentes fog vizsgálni.

2016. ápr. 14. 07:17
 20/20 A kérdező kommentje:

Van szívhangja.

7 hetes.

2016. ápr. 19. 07:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!