Hová lehet fordulni, hogy megvédjem a munkaviszonyomban a jogaimat? És mik az esélyeim?
11 hetes terhes vagyok, amugy májustól mentem vissza dolgozni GYES-ről, de már akkor sem adtak munkát mostanáig, sőt még helyem sem volt, tébláboltam össze-vissza megalázottan. Amióta viszont megtudták a terhességemet, csak mégjobban alámpakolnak. Mai nappal a nehezen kiharcolt helyemről is kitúrtak és kb.2órát űltem tétlenűl, mignem elmentem orvoshoz (annyira kiborultam)aki betegá.-ba vett.
Viszont ezt a megaláztatást nem szeretném annyiban hagyni, elvégre nem bűnöző vagyok csak terhes. De mint mondtam, már előtte is-ahogy visszajöttem a GYES-ről- már aljasul bántak velem. hatéves munkaviszonyt nem fogok csak a kedvükért otthagyni.
Szia! A szülésig is akár betegállományban maradhatsz, fel nem mondhatnak (gondolom, van már kiskönyved), így máris megszűnik a probléma. Aztán, hogy a baba után mikor visszamész, milyen állapot fogad, ráérsz akkor megoldani.
(Amúgy én is inkább eljöttem betegállományba, mert velem is úgy bántak, mintha legalábbis szándékosan károsítottam volna meg a céget. Most végre nyugalmam van.)
Dehogy hagyod ott.!!!!
Maradj csak táppénzen és menj majd gyedre, gyesre,minden jár...véletlenül se mondj fel. Ha ilyen szemetek, akkor kit érdekel a véleményük , ott a törvény elolvashatják..Ők nem a családod nem kell érdekeljen a véleményük!
Én is tp-n vagyok és most szűnik meg a munkahelyem,tehát nem lesz utána hova visszamenni, de kit érdekel, nem INTERFRUCT a világ.
Ha vége a következő gyesednek , visszamész, kötelesek visszavenni, és majd akkor meglátod hogy állnak hozzád, aztán ha nem küldenek el a védelem lejárta után, majd te mész keresni újat, de lehet hogy 3év múlva mindent máshogy gondolnak. Most (szard le)és csak foglalkozz a kicsiddel. Ennyi..
Nem igen jó mostanság magyarnak lenni én tudom...a párom is az említett cégnél volt,tehát most munkanélküli..lakáshitel, első baba jön, nincs munka..szép kilátás. Köszönjük MAGYARország!!!
SAjnos te is a mai viszonylatok miatt vagy ebben a helyzetben..
Ne félj külföldön meg lennénk becsülve, itt meg megbecsülik a sok "külföldit"-kínai, arab, egyéb nemzetiségek..mindegy nekünk ez maradt..
Néha sírok aztán elmúlik..többet nem tehetsz, csak hogy ne foglalkozz vele.
A munkaügyi bíróságra mehetsz, hogy gyes után nem helyeztek vissza a szülést megelőzőpoziciódba, mert oda kéne, hacsak nem szűnt meg az a munkakör, de mondom én felesleges, ha a béred ezmiatt nem volt kevesebb nem is érdemes, csak ha tudod, hogy nem akarsz már ott dolgozni, mert sajnos amunkáltató nem tolerálja az igazságosztási kezdeményezéseket, főként ha azt bírósági úton kapja.
Lehet, hogy igazatok van, nem érdemes többé úgy felidegesíteni magamat, mint ahogy ma. Azt gondoltam, hogy most vége ennek a terhességnek is, mert volt már egy elhalt terhességem.
A bosszantó az az, hogy pont ez volt a céljuk! Hogy magamtól lépjek le.
Azért nekem sem mindegy, hogy csak a fizum 70%-át kapom, én szívesen dolgoztam volna végig, ahogy ezt az első terhességemnél meg is tettem.
Utolsó hozzászolónak!Igen-igen, igazad van teljes mértékben! Főleg, hogy akivel szemben állok egy szál magam az a Rendőrség, merhogy ott dolgozom, mint közalkalmazott.
Amugy meg a helyemen, ahová még évekkel ezelőtt felvettek, egy azóta is nyugdíjas nő uralkodik, és felveszi a fizetésem mellé pofátlanul a nyugdíjat és közben foglalja a helyet előlem meg mások elől és még szemét módon nem hagy mást sem élni, pl engem. Pedig nekem gyerekem van. Akit el kell tartanom, szerencsére jól kereső férjem van, úgyhogy én megtehetem a betegácsit, de mi van másokkal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!