Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 22 hetes kismama vagyok, és...

22 hetes kismama vagyok, és megfáztam. Folyik az orrom, fáj a torkom. Mit vehetek be ilyenkor, mivel kúrálhatnám magam?

Figyelt kérdés
2008. szept. 22. 15:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Legjobb, ha maradsz a citromnal es a meznel. Arra figyelj, hogy ha teaba teszed oket, akkot a tea ne legyen tuz forro, mert kioli az osszes hasznos vitamint. A homerseklete max 65 fok legyen. (Annal melegebbe ugysem tudod meginni). Amit meg ajanlani tudok, az a fokhagymas tea. Nyomj bele egy gerezd fokhagymat a szinten nem tuzforro teadba. Nekem be szokott jonni. A torokfajast en mindig mezzel kuralom. Es sok pihenes! Jobbulast kivanok neked!
2008. szept. 22. 15:58
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
szia én is 22 hetes vagyok!És én is nagyon megfáztam,augmentint szedek,meg c vitamint iszok pezsgőtabletába napi kettőt is!Orrcsepp és még neo citránt!ha köhögsz arra csinálj hagyma teát,jól fözél ki 2 darabot és csináld ugy meg hogy meg tud inni,kortyolgass belöle mindig egy kicsit!mielöbbi gyogyulást!
2008. szept. 22. 16:02
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia.Nekem a dokibácsi Augmentin Duot írt fel , azt lehet szedni.

Üdv:30heteske

2008. szept. 22. 16:02
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Es a Neocitrant a dokid mondta? Mert en ugy tudtam,hogy kismamak nem hasznalhatjak, ugyanugy mint az Aszpirin C-t.
2008. szept. 22. 16:03
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Amikor éna terhesség alatt megfáztam Strepsils-t szopogattam(lhet kismamáknak) és ha nem undorodsz tőle,akkor mézbe darabolj fokhagymát.Tudom,hogy furcsa,de nekem bevált.Ha hagyod a mézben ázni pár napot a fokhagymát,akkor utána elég csak a mézből enned,nem kell a hagymát is.Egyébként immunerősítőnek is nagyon hatásos.Én az egész családdal etetem.

2008. szept. 22. 16:08
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is náthás lettem mára. A gyógyszertárban kértem homeopátiás bogyókat azt szedem. A NeoCitránt én is úgy tudom, hogy nem lehet inni.
2008. szept. 22. 16:38
 7/10 anonim ***** válasza:
79%
A legtöbb gyógyszeren rajta van,hogy terehesen nem ajánlott,de a dokim elmondta,hogy ezt azért irják rá mert ha valami baj történe,nehogy betud a gyógyszer gyártókat perelni!Szoval ami eddig bevált neked betegen nyugodtan szed be!De ha mégsem akarod akkor mézes citromos tea,gözölés!
2008. szept. 22. 16:49
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Normál körülmények között, ha fáj a torkod, akkor első körben irány a patika, vagy a házi gyógyszeres doboz és elő a kis szopogatós tablettákkal, hogy enyhítse a kaparászó érzést, majd esetleg napi 3* is egy kis meleg vízben oldódó enyhébb, mégis üdítő szerecske, a bedugult orra pedig orrcsepp. Na de a várandóság idején mindezek tiltó listán vannak ... és hogy mi marad ilyenkor?

* esténként vizes ruha a torokra, nappal száraz sálacska

* elő az infra lámpával és ha van időd és türelmed, akkor naponta többször is melegítsd az arcod, homlokod, orrod vele (néha fájdalmas, de nagyon hasznos kis segédeszköz)

* és jöhet a sós víz jótékony hatása több formában is: egyrészről gargalizálásra, másrészről a bedugult orrok megsegítésére (ebben az esetben érdemes egy kis Sterimar spray-t is utána küldeni, nehogy a koncentrált só felmarja az orr nyálkahártyáját)

* kamillás inhalálás

* meleg mézes tea a legüdítőbb a módszerek közül

* sok gyümi és zöldség, hogy a vitamin-szintedet jól megemeld

És mindezzel szinte ki is merül a repertoár. Persze, ha nem gyógyulsz és súlyos a dolog, akkor a házidoki-nőgyógyi kettős segít megtalálni a lehetséges és leghatékonyabb módszert. (A kismamáknak is adható Bioparox - helyi hatású antibiotikum, vagy egyéb ilyenkor is alkalmazható orvosi praktikák, gyógyszerek, de ezeket nem szívesen alkalmazza sem az orvos, sem a kismama.)

Vannak homeopátiás szerek, amiket egyik doki ajánl, a másik nem, hiszen terhességben nem sok tapasztalat van még ezzel kapcsolatban.

A tanúság, hogy minél több vitamint együnk ebben az időszakban, öltözzünk okosan, és kerüljük a betegeket és reménykedjünk, hogy mindket elkerül a nátha, és az influenza.

2008. szept. 22. 16:50
 9/10 anonim ***** válasza:

Neo Citrant azt tényleg nem szabad, csak a terhesség utolsó trimeszterében és akkor is csak akkor ha a dokid indokoltnak tarjta!

Ez tuti, mert én most voltam megfázva 31 hetesen és megkérdeztem a dokit, de inkább megegyeztünk a mézes tea, kamillatea mellett, meg a cukorkáknál.:)

Szóval neo citrant még véletlenül se igyál magadtól!!!

Teák, cukorkák, esetleg orrcsepp amit szabad terheseknek is ha esetleg bedugulna az orrod. Estére tegyél egy kendőt a nyakadra és a teát ne idd tűzforrón!

Jobbulást!;)

2008. szept. 22. 20:45
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én Tantum Verde nevezetű szopogató tablettát szedte, de lehet oldatban is kapni. Ez a torkomon nagyon sokat segített.

Kamilla teával inhaláltam, kamilla teát ittam mézzel.

C vitamin 1000 pezsgőtabletta vitaminnak. Lázcsillapításra, fájdalomcsillapításra béres trinell pro nevezetű csodaszert szedtem. Emellé lapacho teát ittam (drága, de nagyon jó immunrendszer erősítő sok más hatása mellett)és kotyvasztottam is teát magamnak.

Kamilla virágzat, csipkebogyó bevagdosva, akácvirág, borsmenta keverék.

Két nap alatt kutya bajom lett.

Tartós egészséget, boldog babavárást!

29 hetes pocakos

2008. szept. 23. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!