20 hetesen normális e ha két ujjal a köldök felett van a méh teteje. Hanyadik terhességi héttől marad életben a baba ha megszületik? és mit jelent a cyt. P2
Hát nekem mindig p2 és azért nem hinném, hogy mindig van bajom, viszont amikor p0 lett behívott a doki telefonon, hogy azonnal menjek, és akkor kiderült, hogy nem nekem volt bajom , hanem a gép volt rosz..
A p1-nél pedig azt mondták a kolleganőmnek, hogy biztosan a gombás fertőzése miatt lett rossz , akkor mondta, hogy a p2 a jó.. szerintem a p2 a jó, de most akkor én is megint rákérdezek a dokinál.
A baba pedig a 27. héttől életképes orvosi segítséggel..előtte is lehet már, de aki az előtt születik,, általában összeesik a tüdő, vagy nem is tanul meg levegőt venni...
A 27. héttől már nyugodtabban lehetsz effelől.
Nézd meg a babaszoba.hu-n.
Szia! Nem isaz az, amit az első válaszoló írt a citológiáról! Itt van előttem a szülészet-nőgyógyászat tankönyvem, bemásolom neked, melyik eredmény mit jelent:
P0: Értékelhetetlen, valamilyen oknál fogva nem lehet kiértékelni a mintát
P1: a két mintából az egyik értékelhetetlen(mert rákszűrésnél két helyről vesznek
P2: negatív vizsgálati eredmény, teljesen jó
P3: kóros sejtek, lehet gyulladás vagy fertőzés miatt, de lehet rákmegelőző állapot is, ilyenkor ismételni kell, és ha 3x egymás után ez az eredmény jön ki, mintát vesznek a méhszájból
P4: erősen rákgyanús sejtek
P5: egyértelmű ráksejtek
Beírom neked azt is, hogy mikor mekkora a méh:
-6. héten tyúktojásnyi
-8. héten lúdtojásnyi
-10. héten női ökölnyi
-12. héten férfi ökölnyi
-16. héten csecsmőfejnyi
-20. héten két ujjal a köldök alatt
-24. héten a köldök magasságában
-28. héten a köldök felett két ujjal
-32. héten a köldök és a mellcsont között középen
-36. héten a mellcsont alatt 2 ujjal
-40. héten a méh fundusa lesüllyed, a gyomorgödörben tapintható.
Remélem tudtam segíteni!
Egyébként nekem 25 hetesen volt köldök felett 2 ujjal a méhem teteje!
Boldog babavárást!
Üdv 32 hetes kismama
A 20. héten szokott a köldök vonalába érni a méh, de mégis normális, ha 2 centivel fölötte van, ne aggódj.
A baba életbenmaradási esélyei a 26. héttől folyamatosan nőnek.
A P2, pedig a szexuális életet élő nők negatív rákszűrési eredménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!