Megírnátok Ti hogy oldottátok meg ezt? Nagyon fontos, kérlek írjatok, mert nem vagyok ezzel tisztában.
Az első 15 nap betegszabadság, amit teljes egészében a munkáltató fizet. A táppénzt valóban a TB fizeti, de az egyharmadát táppénz hozzájárulásként ráterheli a munkáltatóra. Egészen a táppénz végéig.
A terhesség alatt felmondási védelem alatt állsz, a munkaviszonyod csak közös megegyezéssel szűnhet meg.
A munkaviszony megszűnése után 30 nap passzív táppénzre vagy jogosult.
A munkaviszonyod hossza alapján (az utolsó 4 évben hány nap munkviszonyod volt) álláskeresési járadékra, vagy segélyre lehetsz jogosult. (a táppénz ideje is számít)
TGYÁSra, GYEDre az új szabályok szerint (mivel május 1 után szülsz) csak akkor vagy jogosult, ha legalább 365 nap munkaviszonyod van a megelőző 2 évben. Ha ebben az időszakban nappali tagozaton tanultál, akkor abból az időből 180 napot számítanak be. Ha a jogviszonyod 1 év és 2 év között van, akkor annyi ideig vagy jogosult TGYÁSon és GYED-en lenni, ahány napod volt.
GYESre, egyszeri anyasági támogatásra és családi pótlékra alanyi jogon vagy jogosult.
Jesszusom, el ne gyere közös megegyezéssel! A főnöködnek meg semmit ne fizess! Gyere el táppénzre, felmondási védelem alatt állsz, összeférhetetlenség címszóval SEM rúghat ki! HA eljössz a munkahelyedről, akkor hiába vagy szülésig táppénzen, csak tgyást kapsz, gyed-et nem! Vagyis havonta 25700Ft-ot kapsz a babád 2 éves koráig!
SEMMIT ne írj alá, nem mondhat fel neked! És ne foglalkozz a főnököd lelkivilágával, inkább a babáddal!
ҝ
Ja, és bármilyen kérdésed van, inkább kérdezz előtte! Engem bármikor megtalálsz, nagyon szívesen segítek! Hidd el, a főnököd nem fog rosszul járni, de ti a babátokkal rosszul járhattok, ha nem vagy résen! Úgyhogy inkább jelentkezz!
Jó babavárást!
ҝ
Szia!
Én valami hasonló cipőben járok...Egy munkaközvetitő cégen keresztül dolgoztam 2 évig egy nagy multicégnek.Ugy tudtam minden ok, be vagyok jelentve, a fizum elég jó volt (igaz a munka elég húzós volt) igy jöhet a baba.Igen ám, vártam a táppénzt, majd a 4. pénz nélküli hónapban felhivtam a TB-t.Elmondták,hogy szakaszos a bejelentésem,igy csak a járandóságom felét kaphatom meg, ami havonta ugy 15-20 ezer ft.Jó mi?Ja és még annyi, hogy mivel a munkáltatóm nem fizetett rendesen utánam, és ugy vagyok bejelentve mint aki maga után fizeti a járulékokat, igy az 1/3-át ennek a pénznek minden hónapban vissza kell fizetnem.Ekkor fogtam a telót és felhivtam a főnökömet, közöltem vele,hogy mivel én semmiről nem tudtam, igy vagy kifizeti a pénzt, vagy feljelentem.Nos, készségesen fizeti az 1/3 részeket, és kiegésziti a táppénztem.Ne hagyd magad, és ne engedj semmiben neki, főképp ne irj alá semmit ami neked hátrányoddá válhat.Húz ő épp eleget rajtad!!!
Bocs, ha hosszúra sikeredett.
Boldog Babavárást!
23 hetes km.
Csatlakozom az utolsó válaszolóhoz. Ne foglalkozz a főnököddel. Te rendesen végigdolgoztál nála 4 évet.
Jár neked minden juttatás akármennyire nem tetszik neki. Ne hagyd magad. Ne írj alá semmit, főleg ne egy felmondást közös megegyezéssel, mert csak magaddal és a családoddal szúrsz ki és még véletlenül se fizess neki semmit!!! Hidd el nagyon sokba fog kerülni minden és minden fillérre szükséged lesz. Mi nagyon sok mindent kaptunk, de így is rengeteg pénz ment el, pedig igyekeztünk mindenből az olcsóbbat venni és lehetőleg semmi fölöslegest. Nekem se nagyon örültek amikor bejelentettem, hogy babát várok és nem mondom, hogy kellemes volt az a pár hét amíg még ott voltam, de ki lehetett bírni. Én 10 hetesen jelentettem be, hogy tudjanak mást keresni a helyemre és a 26. hétig dolgoztam. De azért mert kellett a pénz, nekik meg szükségük volt rám a zárások és az új ember betanítása miatt. Amúgy te onnantól védett vagy, ha határozatlan szerződésed van, hogy teherbe estél. Semmire se hivatkozhat, mert elvesztené a pert. A törvény a te oldaladon áll, pont az ilyen munkáltatók miatt. De ha aggódsz miatta, akkor várd meg a 12. hetet. Azután már ritkábban van probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!