33 hetesen 11kg súlygyarapodás ideális?
Én az utolsó 4 hétben 4 kilót híztam más meg semennyit. 35 hetesen +7 volt rajtam, 39 hetesen +11.
Szóval lehet már nem megy annyi és azt mondják 9-12 az ideális, de még lehet több is. Én pl nem vizesedtem csak az utolsó 2-3 hétben egy kicsit.
Szerintem nem ideális, bár igen sovány voltál a terhesség előtt.
Itt egy kalkulátor, megnézheted. [link]
Első terhességemnél a 32. héten tartottam 11 kg-nál, összesen 20 kg jött fel, iszonyú nehezen adtam le szülés után.
A másodiknál jobban figyeltem, összesen 10 kg jött fel, ez szerintem megfelelő volt.
Most újra terhes vagyok, és terveim között az szerepel, hogy 9-10 kg-nál nem szeretnék többet hízni.
Nem keves, de mivel vekony voltal, amikor teherbe estel, igy aggodni sem kell miatta, ha egyenletesen jott fel. Valoszinuleg szedtel fel mar az elejetol, azert lett 11.
A vegere sem lehet tippelni sem, lehet hogy mar alig fogsz hizni, lehet, hogy most temposabban.
En azt tudom, hogy 178 cm-het 63 kg volt a kezdosulyom, 20 hetig jott fel masfel-ket kilo, a vegere lett 11, heti fel kilot hiztam felidotol egyenletesen.
Az ovos szerint lehetett volna tobb is, az sem lett volna baj.
a linkelt kalkulátor valóban nagyon hasznos. én szintén 0-s bmivel (vagyis alultáplált voltam, mint te terhesség elején) 14 kg-t híztam a 38. hét végére. A császárom utáni héten 7 kilóval voltam kevesebb, pedig nem vizesedtem egyáltalán. Most 2 héttel később 9 kilóval, de azért a hasamon van nem kevés háj még.
Attól függ, mit bír a térded egyébként, az enyémek nem gyengék, de azért ilyen mértékű hízással nem találkoztak még soha, így eléggé fájdogálnak még mindig, de már múlik, ahogy távozik a súlyomból újabb és újabb kiló. Igyekszem minden nap sétálni egyet, és egyre jobb lesz majd, ha többet bírok.:)
Nincs nullas BMI!
Ne haragudj kerdezo az off-ert, de mar tobbszor lattam kerdeseknel leirva, hogy "nullas BMI-vel kezdtem". Gondolom ugyanaz a valaszolo irja.
Nem lehet nulla.
Utolso valaszolo: szamold azt ki meg egyszer szerintem. (Suly osztva magassag negyzetevel, a magassag meterben megadva, nem centimeterben.)
Értem, akkor a 10-15 kg hízás nem ideális amit a védőnő és orvos is mondott?
Mennyit kellene akkor híznom a 40 hét alatt?
A kalkulátor szerint amit linkeltezek normális tartományban vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!