Mennyire "normális" ez terhesség alatt?
Ha nem vagy eros, akkor ne emelgess. OK, sokan 15 kilos gyerekeket emelgetnek terhesen, vagy tobbet is, de mivel addig is azt csinaltak, igy mar megszoktak, birjak.
Masik, hogy emelni ilyrnkor eleve nem hajolva kellene, hanem pl guggolva es ugy, hogy a terheles a karodra menjen, ne pl a derekadra, hasadra.
A puffadas, szekrekedes (ami kiatt szekelesi ingered lehet) normalis.
Az, hogy faj a hasad tompan, mensi szeru gorcsik vannak szinten normalis korai terhessegnel. Meg a hascsikaras is, nekem is volt.
Ezek a dolgok nekem mindig elmultak max az elso trimeszter vegeig, de peldaul a gorcsoket csak a 8-9. hetig ereztem.
Ha erosebb fajdalmat erzel, akkor viszont menj el orvoshoz, ultrahangra.
Egyebkent pedig kimeld most magad, nekem mindig a terhesseg eleje volt a legnehezebb, faradt voltam, gyengenek ereztem magam (pedig en aktiv, sportos eletmodot elek, pedig en is igen vekony vagyok), nyugos is voltam.
Lehet, hogy most tobb pihenesre lenne szukseged, mint eddig.
Én is vékony vagyok, a doki kiírt mert fájt a hasam minden délutánra. Nem mondta, h feküdjek egész nap, de már attól elmúlt, h nem ülök 8+2x45percet utazás miatt, hanem teszek veszek itthon, mikor mi kényelmes.
Viszont a mai napig fáj ha úgy vásárolok be, hogy kicsit nehéz, kb 4-5 kg után. Próbálom a nehezeket a párommal együtt, de a főzèhez, piacon néha elszalad a ló, akkor aztán húzódik egész nap, megfogadom, h többet nem.
Nem erősen fáj, inkább húzódik. De nem merek pakolni se, épp költözködünk és zavar, h sokmindennel egyedül nem haladok, pedig ráérnék simán.
Én is csak a 8-9.héten mentem dokihoz, addig nem adtak egyszerűen időpontot.
Kíméld magad, a dokinak pedig mond.
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!