Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van még rajtam kívül valaki,...

Van még rajtam kívül valaki, aki nem szed semmilyen magnéziumot?

Figyelt kérdés
17 hetes kismama vagyok. A védőnőm "letolt", hogy miért nem szedek még magnéziumot. Nem keményedek, nem görcsölök, nem látom értelmét. A fiamnál anno szedtem, mert vele sokat görcsöltem és keményedtem, most viszont semmi. Gravidát szedtem 12. hétig minden nap, azóta viszont már csak 2 naponta.
2016. márc. 6. 10:21
 1/6 anonim ***** válasza:
Első gyerekemnél kb a 24. héttől szedtem, akkor kezdődtek csak keményedések. Most kb 16 hetesen kezdtem. Ráérsz akkor szedni, mikor szükséges.
2016. márc. 6. 10:24
 2/6 anonim ***** válasza:
elevitet szedek ket naponta. magneziumot nem mert nem gorcsolok. elozo terhessegemnel se szedtem. nekem kimondottan mindta a vedono h ne szedjem csak ha gorcsolok
2016. márc. 6. 10:31
 3/6 anonim ***** válasza:

En eddig haromszor voltam terhes es az elso terhessegemnel egyaltakan nem szedtem magneziumot. Az elejen sem gorcsoltem, de utana sem, nem kemenyedett a hasam es joslofajasaim is mar csak a vegen voltak, szules elott 1-2 hettel. Eszembe sem jutott igy magneziumot szedni, de nem is mondta senki, hogy kellene.

A masodik terhessegem viszont mar ugy kezdodott, hogy allandoan fajt a hasam, elkezdtem a magneziumot szedni es folyamatosan emelni is kellett a dozist, mert ahogy nott a mehem, ugy lett egyre tobb a kemenyedes es nyilt is a mehszaj. A harmadiknal hasonloan volt.

Szoval en azt mondanam, hogy amig nincs ra szukseg, addig nem kell szedni, de egyebkent inkabb kerdezd meg legkozelebb az orvostol, szerintem jobban tudja, hogy oanaszok nelkul van-e ra szukseged.

2016. márc. 6. 10:58
 4/6 anonim ***** válasza:

Angliában egyáltalán nem szednek a kismamák magnéziumot. Sőt! Kb 8 patikát jártam végig, mire egyáltalán kaptam, annak idején. És amikor a szülésznőnek mondtam, hogy el kéne kezdenem szedni, nézett rám bután, hogy azt meg minek.

Mégis megszületnek ott is a gyerekek, még nem halt ki a szigetország. :)

2016. márc. 6. 13:08
 5/6 anonim ***** válasza:
1.-vel a 30. héttöl, de csak ert sokat keményedtem, és nyílott a méhszájam, most a 2.-al holnap kezdem a 35. hetet, de eddig még nem kellett szednem :)
2016. márc. 7. 07:37
 6/6 anonim ***** válasza:
23 hetes vagyok, folsavat szedtem a 12. hétig, mást nem, azóta semmit sem.
2016. márc. 7. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!